Ez minden egyetemre igaz lesz 2020-tól és 100% hogy így lesz megszabva az egyes szakokon? (Lennt bővebben)
Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni, mert így kalkulálnék, jövőre érettségizem és mérnökinformatikus szakra szeretnék menni.
Ez alapján lesz elvileg megszabva,hogy mi fogadható el az egyes szakoknál emelt szintű érettséginek, ami bizonyára kötelező lesz,1-et emelt szinten teljesíteni 2020-tól, ahogy már ezt mindenki tudja.
1. Ez már teljesen biztos forrásnak vehető-e?
2. Az én esetemben (Informatika), jól értelmeztem, hogy míg több helyen csak az egyetem által felsorolt tantárgyakból lehet ezt az emelt szintű érettségit megcsinálni, én bármilyen “felsorolt vagy fel nem sorolt” tantárgyból megcsinálhatom, azaz akár az emelt szintű nyelvet vagy történelmet is el fogják fogadni ha bármelyik egyetem informatikus szakára jelentkezem?
3. Ez bármelyik egyetemre vonatkozni fog biztosan?
Előre is köszönöm szépen!
“matematika kötelező
és
fizika vagy informatika vagy szakmai előkészítő tárgy vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy. A képzési területen választható szakmai előkészítő vizsgatárgy: informatikai alapismeretek.
A képzési területen választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: informatika ismeretek, informatikai ismeretek.
Két érettségi vizsgatárgyat kell választania a felsoroltakból a jelentkezőnek. A jelentkezés feltételeként bármely felsorolt VAGY FEL NEM SOROLT érettségi vizsgatárgyból egyet emelt szinten kell teljesíteni.”
Akkor itt mit jelent az hogy fel nem sorolt érettségi tárgyból is lehet egyet emelt szinten teljesíteni?
( bocsánat az értetlenkedésért, csak nekem ebből nagyon úgy tűnik,hogy igenis csinálhatom azt a kötelezőt angolból is )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!