Ez minden egyetemre igaz lesz 2020-tól és 100% hogy így lesz megszabva az egyes szakokon? (Lennt bővebben)
Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni, mert így kalkulálnék, jövőre érettségizem és mérnökinformatikus szakra szeretnék menni.
Ez alapján lesz elvileg megszabva,hogy mi fogadható el az egyes szakoknál emelt szintű érettséginek, ami bizonyára kötelező lesz,1-et emelt szinten teljesíteni 2020-tól, ahogy már ezt mindenki tudja.
1. Ez már teljesen biztos forrásnak vehető-e?
2. Az én esetemben (Informatika), jól értelmeztem, hogy míg több helyen csak az egyetem által felsorolt tantárgyakból lehet ezt az emelt szintű érettségit megcsinálni, én bármilyen “felsorolt vagy fel nem sorolt” tantárgyból megcsinálhatom, azaz akár az emelt szintű nyelvet vagy történelmet is el fogják fogadni ha bármelyik egyetem informatikus szakára jelentkezem?
3. Ez bármelyik egyetemre vonatkozni fog biztosan?
Előre is köszönöm szépen!
"lerakhatom bármiből"
Haszontalanul...
Az a mondat, amiből idéztél, félrevezető. Az előző mondattal nincs összhangban, ami azt mondja: "KÉT érettségi vizsgatárgya tkell választania a FELSOROLTAKBÓL a jelentkezőnek." És ezt a kettőt fogják beszámítani. Tehát ELMÉLETILEG azt tudom elképzelni, hogy igen, ha a felsoroltakból 2-ből érettségizel középszinten, ÉS van mellette egy fel nem sorolt tárgyból emelt érettségid, akkor bár nem fognak kizárni az eljárásból, de nem kapod meg a többletpontokat, így akkora hátrányod lesz a többiekkel szemben, hogy úgysem fognak felvenni.
A választható tárgyak:
- matematika kötelező
- fizika vagy informatika vagy informatikai alapismeretek vagy elektronikai alapismeretek vagy távközlési ismeretek vagy villamosipar és elektronika ismeretek vagy automatikai és elektronikai ismeretek vagy közlekedésautomatikai ismeretek (a következő oldalon vannak feltüntetve)
"a követelménynek eleget tesz az, hogy van egy emelt szintű angolom mondjuk, ami nem felsorolt és így ezzel megvan az hogy kell egyet emelten teljesíteni, pipa."
Hát így túl könnyű lenne. Egyszerre 2 legyet ütni nem lehet, mert akkor elvileg automatikusan meglenne a nyelvvizsga is. Ezt így nem fogadják el.
Kérdező, ha te valamit egyféleképp értelmezel, abból nem következik, hogy igaz is. (Nehogy pofáraesés legyen majd egy ilyen apróbutaság miatt...)
Ha biztosra akarsz menni, akkor a kiválasztott intézmény Dékáni Hivatalába írj levelet, Ők tudják a biztosat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!