Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt olyan, aki 26 éves...

Van itt olyan, aki 26 éves kora fölött kezdett nappali alapszakos képzést?

Figyelt kérdés
Szeretnék még másoddiplomát, mert rájöttem, hogy amiből diplomáztam, az valójában nem érdekel, és tulajdonképpen csak megfelelési kényszerből csináltam végig. De valahogy gáznak érzem, hogy 30 évesen is majd még diák legyek... Nem tudom, mennyire vannak még ebben a korban lehetőségeim.
2019. máj. 5. 23:28
 1/3 anonim ***** válasza:
55%

Én ugyan nem, de például az én csoportomban többen is vannak 30 felett. Ki is ragadnék egy konkrét példát. Az egyikük 60 éves lesz mire végez, és ez lesz a sokadik diplomája. Franciaországban már iskolaigazgató volt (egyébként francia gyarmatokról jött), hogy előtte milyen végzettsége volt, azt nem tudom. Ha úgy nézzük, ez sokaknak már eleve életcél, hogy ilyen posztban dolgozhass. (Talán még Magyarországon is)

De ő nem állt meg, még van tovább. Utána jött át Angliába és csinált egy marketing alapképzést, majd hozzá mesterképzést. Igen. De még mindig van tovább, nyugi.

Most kezdte velem a Computer Science-et. Gondolom már nem is sokkoló, hogy MSc-t is tervez. Persze levelezőn van, mellette dolgozik.

Ő nem tette fel magában ezt a kérdést, hogy egyáltalán érdemes volt-e bele kezdenie. Miért ne? Hisz végzés után még 5 évet dolgozik mire nyugdíjba megy. Miért ne dolgozhatná a maradék aktív években azt, amit épp most megkedvelt?

Te meg azon rágódsz, hogy vajon érdemes-e belevágnod, hogy utána még 35 évig azt dolgozhass amit szíved szerint szeretnél. Így összehasonlítva a két helyzetet, elég értelmetlennek tűnik a kérdésed, már bocsi :)

Egyébként ez a csoporttársam a legaktívabb, sőt mondhatni osztályelső a korához és másféle beállítottsága ellenére. 95%+-os matekdogákat írt eddig csak, de az IT többi része is jól megy neki, nem csak a matek. Szóval ne is tedd fel magadban a következő kérdést, hogy van-e értelme leporolni a fejedben az elraktározott dolgokat, hogy megváltoztathasd azt a maradék 35 aktív ledolgozandó éved. (~Végzéstől számolva)

És nem gáz 26 évesen diáknak lenni, ne viccelj. Nem is leszel egyedül ebben a korban, ebben biztos vagyok.

2019. máj. 6. 00:59
 2/3 anonim válasza:
55%
28 évesen mentem agrárra. Az évfolyamomon én voltam a legidősebb, de nem volt gáz. Ha lenne rá pénzem, most is bármikor beiratkoznék nappali alapképzésre. Lenne még pár terület, ami érdekel.
2019. máj. 6. 01:08
 3/3 anonim ***** válasza:
55%

Nekem volt 50+ éves diákom nappalin. Már doktorija is volt azt hiszem addigra. Főállásban tanár volt, így tudott nappali szakra járni (azokon a napokon amikor nem volt órája, illetve délutánonként).

Volt egy másik hallgatóm is, gazdasági igazgató egy állami cégnél. Nappalin volt, de az én órám este 18-19:30-ig volt, így tudott bejárni.

Én most kezdtem el új szakot levelezőn. 45 éves vagyok, van már 5 diplomám meg egy doktorim. A csoportomban nálam idősebbek is vannak és nem én vagyok az egyetlen PhD-s.

2019. máj. 6. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!