Egy mérnökinformatikus ugyanúgy el tud menni a későbbiekben vezetőnek/tanácsadónak mint egy gazdaságinformatikus? Illetve fordítva, egy gazdinfós el tud menni fejlesztőként dolgozni?
Én tanácsadók között dolgozom, és a felük CS-t tanult vagy villamosmérnök. Ennek ellenére valami üzleti végzettség is kell majd mellé, a legjobb talán egy MBA.
A gazdinfósok is el tudnak menni, ha rendesen megtanulnak.
Egy jó tanács, amit a FORBES-től tanultam:
- Egy jó vezető tisztán, érthetően beszél és nem használ olyan rövidítéseket, amik félreérhetőek. :)
A gazdasági szak és a management szak jópofa játék. A valóságban a munka és társadalom pszichológia többet ér, ha csoportvezető akarsz lenni. Motiváció 2.0 c. könyvvel kezd, ha ilyen céljaid vannak.
ma 10:57
haha, nem. Az egyetem informatikában csak arra való, hogy felvegyenek egy munkahelyre, ahol aztán kitanulod a szakmát x év alatt. Gyakorlatilag nem jelent többet, minthogy "igen, ez tényleg érdekel engem", de munkahelyen meg fogsz lepődni, hogy mennyire hülye vagy 3.5 év egyetem után mindenhez.
CS a Computer Science igen, azért írtam CS-t mert nincs igazán ennek megfelelő szak Magyarországon (talán a progmat), és így volt adekvát.
A tiszta, érthető (esetünkben: adekvát) beszéd nem kizárólag a vezetők tulajdonsága kell, hogy legyen, hanem mindenkié. A jó vezető elsősorban jó ember, aki abban jeleskedik, hogy segíti fejlődni a munkatársait. Coach, tanácsadó, azaz vezető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!