Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha ekkora hiány van PLC...

Ha ekkora hiány van PLC programozókból, akkor az egyetemeken miért nem feküdnek rá jobban?

Figyelt kérdés
A tanterveket megnézve csak 1-2 tárgy keretében tanulnak a hallgatók plc-t, azt is gyakran csak a megfelelő szakiranyon. Miért? Bármelyik gyárba megy az ember, ott valszeg lesz plc, és ahogy hallom, eléggé időtálló a dolog, nem kell attól félni, hogy 5 év múlva jön valami jobb, és ez a tudás kárbavész.

2019. ápr. 21. 17:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"te életedben nem plcztel vagy nem tanítottak meg rendesen."

Kedves 1_nap_alatt_megtanulok_programozni csávó.

Keres már rá Szirty kolléga nevéhez fűződő weblapra. Mindaz amit ott találsz csak a jéghegy csúcsa. Csak egy kis ízelítő a Plc-k világából.

Nekem már több mint 1 évnyi munkatapasztalatom van ezen a területen, és most járok ott, hogy már látom, hogy hova szeretnék eljutni, és érzem magamban, hogy képes is leszek rá.

De neked ez egy nap. Tudjuk. Ügyes vagy:)

"Ha ekkora hiány van PLC programozókból, akkor az egyetemeken miért nem feküdnek rá jobban?"

Nincs tanár. Ahol meg van, ott is megragad az egész az alapoknál. El kell menni cégekhez gyakornoknak még egyetem alatt, és tanulni, próbálni, rugalmasnak lenni.

2019. ápr. 23. 12:00
 12/12 Esem42 válasza:
Én láttam már ilyen egynapos emberek programját, katasztrófa. Az egészben a mutatvány nem az, hogy a fejlesztőt megtanulja az ember használni, hanem a hibakezelés úgy általában, a hálózati kommunikáció, független, de egymással együttműködő gépegységek működtetése összeakadás nélkül, az alaphelyzet felvételének kitalálása. A PLC-s munka nem csak programozás, hanem automatizálás, a kettő nagyon nem egyenlő. Oktatják ezt főiskolán és egyetemen, de egyrészt rosszul, másrészt pedig keveset. Sajnos. Ha valaki jól akar érteni ehhez, akkor olyan helyre kell menni gyakorlatra vagy kezdőként, ahol jó szakemberek vannak.
2019. máj. 20. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!