A BME építészmérnök karára (ÉPK) való jelentkezés feltétele a középszintű fizika érettségi az emelt matematika mellett, vagy a középszintű informatika is megfelel helyette?
Fakt választás előtt állok, és nagy álmom évek óta hogy a BME-re bejussak. Eddig a mérnökinformatika vonzott, aztán rájöttem hogy az építészet sokkal jobban vonz. A gondom az, hogy bárhol néztem utána, mindenhol azt írták hogy matek-fizika érettségi kell, és azt szeretném hogy ezt valaki megerősítse, vagy megcáfolja. Nem vagyok valami erős fizikából, ezért ha lehetséges inkább informatikából érettségiznék.
Előre is köszönöm a segítséget!
Felvin minden szak esetében meg tudod nézni ezeket. Érdemesebb a biztos forrásra alapozni.
Mondjuk remélem azt tudod, hogy elfogadható (olyan mint ami mondjuk egy mérnöké lenne) fizetésed maximum kivitelezésben lesz. Oda meg kell a "gyomor".
Itt megtalálod a számodra szükséges információt:
Lényeg a lényeg, érettségizned kell matekból,
ÉS
fizikából/magyarból/történelemből,
és a kettő érettségiből legalább egynek emelt szintűnek kell lennie.
Vagyis nem kötelező fizikából érettségizned, ha akarod, beszámíthatod a magyar vagy töri érettségidet is, de egy emeltre kötelezően szükséged van. Illetve figyelj arra, hogy meglegyen az 5 érettségi tantárgyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!