Osztatlan tanárképzés vs bsc->msc?
Attól függ, mit értesz lehetőség alatt. Tanárból hiány van, és ez fokozottan igaz a természettudományos szakokra. Tehát ha lesz egy biosz-kémia tanári szakod, kapkodni fognak érted az iskolák. Ugyanakkor a fizetésed gyalázatosan kevés, kb. bruttó 200 ezer forint lenne, ha frissdiplomásként most kezdenél tanítani.
Hogy biológusként milyen lhetőségei vannak az embernek, nem tudom, ezt kicsit rizikós területnek érzem. Vegyészként vagy gyógyszerészként viszont biztosan el tudsz majd helyezkedni, várhatóan csinos fizetésért.
Szia! Másodéves biosz-kémia tanáris vagyok. 😀
Szerintem csak akkor gyere a szakra, ha hatalmas a motivációd. Én minden porcikámban éreztem (s most is érzem), hogy tanár szeretnék lenni. Nagyon nehéz a képzés. Egyrészt mint kb mindenhol van egy csomó felesleges tárgyunk, amiknek az életben nem vesszük hasznát. Az óráink túlnyomó része együtt van mindkét szakon a bsc-sekkel. És igen, van pár "könnyített" tantárgyunk,ám marha sokat kell tanulnunk, mégis úgy érezzük, hogy rengetegszer megvetnek minket "Jaj, csak tanárisok."(szerencsére nem az oktatók, ők sokszor még elfogultak is velünk kapcsolatban). Én pl egy csomószor megkaptam azoktól, akik az iránt érdeklődtek, hogy minek tanulok, hogy "Jaj, szegényem. Nem vettek fel az orvosira?" Nem, rohadtul nem akartam orvosira menni, tanár szeretnék lenni.
Nem tudom, hallottál-e az oktatási rendszer legújabb értelmes terveiről? Komplex természettudományok: miért?! Jól hangzik, de egyáltalán nem jól kivitelezhető, nincs rá szakosodott tanár, s egyébként is? Heti 2 órába összezsúfolni 3-4 gyönyörű reál tárgyat? Egyébként is tanárhiány van a reál szakokból, egyre több helyen, s erre azt akarják elvárni hogy biosz szakosként oktassak fizikát? Nem taníthatom azt, amiért 6 kemény évig dolgoztam? Aj... Szomorú, na.
😀 Vedd úgy, hogy nem akarlak lebeszélni, csak tényleg nagyon-nagyon gondold át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!