Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 2020-tól két nyelvvizsga kell...

2020-tól két nyelvvizsga kell a diplomához?

Figyelt kérdés
Ugye eddig egy nyelvvizsga kellett a diplomához, de 2020-tól már a felvételihez is kell egy. Akkor elképzelhető, hogy a diplomához kettő fog kelleni. Nem olvastam semmi ilyesmit, de több ismerősömtől is hallottam. A válaszokat előre is köszönöm!:)

2019. márc. 7. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Nem.
2019. márc. 7. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Változó, én 5 éve diplomáztam pszichológiából, mesterképzéshez már akkor is 2 nyelvvizsga kellett, ráadásul az egyik kötelezően az angol volt, szóval ha volt valakinek pl német meg francia, akkor az nem is volt elég.
2019. márc. 7. 23:53
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Egyes szakokhoz most is két nyelvvizsga kell, s abból egy szakmai! Másokhoz meg bőven elég egy. Szóval....
2019. márc. 8. 00:12
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
A diplomához kell majd az az egy nyelvvizsga. Csak most átrakták felvételi követelménynek, mert sokaknak beragadt a diplomájuk a rendszerben saját lustaságukból és akkor meg miért felvételizzen az ember, ha nem kell neki a diplomája?
2019. márc. 8. 00:37
 5/6 anonim ***** válasza:
53%
Kizártnak tartom, hogy általánosságban bevezessék. Mikor még egyet is sokan kín-szenvedve csikarnak ki magukból. (Ráadásul tényleg vannak szakmák amikhez lényegében nem is kell nyelvtudás. De azért az angol ott van, hogy mindenki jó, ha beszéli. Tehát az az egy elég lehet szerintem. Legalábbis mindenkitől megkövetelve ennyi a reális)
2019. márc. 8. 08:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Mivel nem akarnak forradalmat, nem hiszen hogy 2020-ra bevezetik, hogy két nyelvvizsga kell már.

Ennek inkább az a célja, hogy egyetem mellett kb. alig tesz valaki nyelvvizsgát, mivel jóval nehezebb, mint közepsuli mellett. Könnyebb ott letudni.

De amúgy igen, egyes szakokon jelenleg is 2 kell.

2019. márc. 8. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!