2020-tól rám is vonatkoznak az új törvények, ha 2014-ben vegeztem?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 2020-tól ugye kotelezove tettek a nyelvvizsgat es az emelt eretsegit a felvetelihez, ez a jogszabalyram is vonatkozik ha 2020 elott vegeztem?2019. febr. 13. 20:58
1/4 anonim válasza:
Ez nem egyértelmű? 2020-ban jelentkezel? Igen. Akkor rád is vonatkozik.
2/4 anonim válasza:
Kib***ott egyszerű. Ha te egy adott időpontban jelentkezel a felsőoktatásba, akkor az adott időpontban érvényes jogszabályok vonatkoznak rád. Akkor is, ha 5, 10 vagy épp 20 évvel előtte végeztél. Vagyis hiába végeztél 2014-ben, a 2020/21-es őszi félévre történő jelentkezés során neked is kell egy középfokú nyelvvizsga és egy emelt szintű érettségi. Ha nincs meg, lehet egészen nyugodtan szakmát tanulni, nem kötelező mindenkinek diplomát szerezni.
3/4 anonim válasza:
Szerintem jogos, hogy nem egyértelmű neki.
Anno, a 2005-ös érettségi bevezetésénél is úgy volt például, hogy csak azoknak kellett érettségiznie a kétszintű rendszerben, akik már úgy kezdték a gimit, hogy be volt vezetve a 2 szintű érettségi, tehát a 4. osztályosok érettségiztek úgy, de akik még a régi rendszerben kezdtek és 5. évfolyamosként érettségiztek 2005-ben, ők a régi rendszer szerint érettségiztek.
4/4 anonim válasza:
3-as: az általad felhozott példa azért sántít, mert az alapelv mindenkor az, hogy amikor belépsz egy képzésbe, az akkor hatályos szabályok vonatkoznak rád. És ez volt akkor is, amikor a 4 osztályosok új érettségit tettek, az 5 évfolyamosok meg régit, épp azért, mert az 5 évfolyamosok egy évvel korábban léptek be a rendszerbe, ezért a régi szabályok vonatkoztak rájuk. Mert az érettségi alapvetően a középiskolai tanulmányok lezárása. Az, hogy jelenleg ez alapján zajlik a felvételi is, egy mostani sajátosság, ez nem mindig volt így, és akár változhat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!