Középsuliba megyek, és nem tudom, hogy mik a kötelező olvasmányok. Általában utálom őket, de nem szeretnék év közben szenvedni velük. Vagy ilyen lazára veszik az egészet?
Amire biztosan számíthatsz:
Odüsszeia, Antigóné, Biblia, Illiász
Nekünk nem adták meg előre,de Antigoné,Odüsszeia,és Rómeó és Júlia biztosan.
Felesleges kiolvasni most,szerinted majd márciusban hogyan fogsz elemzést készíteni a szereplők jelleméről,ha most kiolvasod?Mire fogsz akkor emlékezni????
Hogy mennyire veszik lazára,tanár és hely függő.Én erős gimibe jártam és négy évig semmi lazulás nem volt.Nyilván más a helyzet egy szakközépben vagy szakiskolában,ahol nem az az elsődleges,átlagon felüli műveltséget szerezz,hanem az,hogy a szakmád minden fortélyát elsajátíthasd 100%-osan.
Szerintem meg jobb nyáron kiolvasni, mint évközben, amikor egy csomó más dologból is tanulnod kell. Ha rendesen odafigyelsz arra, amit olvasol, akkor fogsz rá emlékezni, ha majd tanuljátok.
Kérdezd meg a suliban, melyik tankönyvből fogtok tanulni, és olvasd el azokat, amikkel az a tankönyv foglalkozik. Attól se lesz semmi bajod, ha esetleg a tanár nem tette rá a kötelező listára az összeset, legalább jobban fogod érteni az anyagot.
Nálunk minden évben megmondták előtte, hogy mit várnak el következő évben, de mindig többet mondtak, mint amit visszakérdeztek, ám amit visszakérdeztek, azt nagyon részletesen követelte meg a tanár.
Mi 9.-ben csak az Odüsszeiát és az Antigonét vettük. De másik osztály vette az Íliászt is és sok helyen kötelezőként kezelik a Bibliát, persze nem kellett a teljeset kiolvasni, csak részleteket. Emellett a 9.-es anyaghoz tartozik még hivatalosan a Romeo és Júlia (Shakespeare), a Szigeti veszedelem (Zrínyi Miklós), a Tartuffe (Moliére) is.
Jó olvasást! :P :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!