Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti miért szeretitek Debrecent?

Ti miért szeretitek Debrecent?

Figyelt kérdés

Egyetemisták véleményére vagyok kíváncsi, hogy aki itt tanul, az miért szereti, miért ajánlaná az egyetemet és a várost. Főleg, mint egyetemváros érdekelnek a vélemények. Milyen az élet ott, milyen a diáklét, milyenek a kollégiumi szállások stb.

Az a "problémám" vele, hogy nekem egyáltalán nem tetszik a város. Viszonylag közel lakok, így többször jártam ott, különösen az utóbbi időkben, hogy jobban szemügyre vegyem. Viszont engem eddig még nem győzött meg a város, pedig tényleg ideális lenne, ha ide járnék. Jó, a Nagyerdő szép, meg "modern" nagyváros, gondolom, nem véletlenül az az ország 2. legnagyobb (vagy légnépesebb) városa, viszont szerintem szürke és egyhangú, a vasútállomáson meg többször is féltem, hogy belém kötnek, pedig ismerem a főváros Keleti és Nyugati környékét is, de szerintem azok a Nagyállomáshoz folyókhoz képest semmik ilyen tekintetben (az alapján, amit tapasztaltam).

Hogy az egyetemről is írjak valamit (bár sokat nem tudok), én elég vegyes dolgokat hallottam. Órán pl. azt mondta az egyik tanárunk, hogy egy vizsga időpontját úgy tették ki, hogy alig volt lehetőség rá jelentkezni (vagy 1 vagy fél napot hagytak), csak azért, hogy halasszanak a hallgatók, hogy elfogyjon az állami félévük és perkáljanak... egy másik tanárom szerint pedig úgy osztályoznak, hogy ami fent marad az asztalon, csak azt nézik meg, ami leesik, az alapból egyes, meg ilyen dolgokat hallok. Viszont van olyan ismerősöm is, aki nagyon szeret odajárni. Értem, hogy minden kar más, ilyen tekintetben nem akarok általánosítani, de hát mégis csak ugyanarról az egyetemről van szó. Bár azt is el tudom képzelni, hogy ilyen dolgok mindenhol vannak sajnos, szóval ezért nem akarom elítélni a Debreceni Egyetemet, inkább csak véleményekre - az egyetem és a város erősségére vagyok kíváncsi.

2019. febr. 9. 22:10
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Előző: talán próbálj meg újra nekifutni a cím és az alcím értelmezése után: "Ti miért szeretitek Debrecent?

Egyetemisták véleményére vagyok kíváncsi, hogy aki itt tanul, az miért szereti, miért ajánlaná az egyetemet és a várost."

Hol tanulsz, jógyerek? Remélem nem jogot, mert a helyedben ezek az értelmezési hiányosságok igen égők...

Mindegy különben.

Nyilván vannak lepukkantabb helyek a DE-n - ez nem vita kérdése.

Jó neked ott, a fény és a ragyogás városában!

Megkérdezhetem, hogy te hogy tudod eldönteni amikor seggre esel, hogy kutya,- vagy patkánysz@ron csúsztál el?

2019. febr. 13. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!