Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit kell még megtanulnom az...

Mit kell még megtanulnom az info emelt érettségihez?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Külföldön jártam gimnáziumba(románia), ahol a következőket tanultam informatikából:

C++:(Code Blocks -ban)

- alapvető utasítások(if, switch, cin, cout,

ciklusok, ifstream, ofstream, stb.)

- változók, 2 és 3 dimenziós tömbök(statikus és

dinamikus)

- listák, várakozási sor, verem

- karakter műveletek (strcpy, strcat, strcmp stb.)

- függvények és eljárások(rekurzív programozás)

- struktúra

- gráfok

- bináris keresés

- rendezések (Bubble Sort, Merge Sort, Quick Sort)

- Objektumorientált programozás(osztályok,

konstruktor, destruktor, hozzáférési szabályzók,

zártság és absztrakció, öröklés, polimorfizmus,

friend mechanizus)

SQL:(MS Access és MySQL(phpMyAdmin)

- táblák létrehozása, feltöltése és szerkesztése

- WHERE, RIGHT/LEFT/INNER JOIN használata

- Access-ben néhány függvényt

Webszerkesztés/programozás:(jegyzettömb/notepad++/

ki mibenn akart abban írt (én:brackets))

- HTML

- CSS

- JavaScript

- PHP

Mérnökinformatikusnak szeretnék tanulni a BME-n.

Mivel az itteni érettségit(a fent anyagból)nem ismerik el emeltnek, így pontokért szeretnék emeltet rakni Magyarországon.

Láttam ezeket a követelményeket ( [link] de több pontját is nem értem (pl. hogy: "Tudjon nyomkövetéssel programot tesztelni."), ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt, hogy a fentiekre még mit kellene rátanulnom az emelt érettségihez.

Ha van még valami ami kell, ahhoz hogy a BME-n betudjak rázódni ottani anyagba azt is írjátok le légyszi. Itt gyakori kérdéseken élég sokan írtátok, hogy mennyire nehéz a BME, így egy kicsit tartok tőle. :)

Válaszaitokat előre is köszönöm.

2019. febr. 2. 14:01
 1/4 anonim válasza:
100%

Én személy szerint 2 hónappal az érettségi előtt kezdtem el programozást tanulni heti 1 órában.

Ezzel a tudással szereztem jeles érdemjegyet:

"- alapvető utasítások(if, switch, cin, cout,

ciklusok, ifstream, ofstream, stb.)

- változók, 2 és 3 dimenziós tömbök(statikus és

dinamikus)

- +ciklusok"

Ez amit leírtál már szerintem egy állásinterjún is elég jól megállná a helyét, főleg ha használni is tudod.

Én személy szerint nem a BME-re járok, hanem az OE-ra, itt az emberek nagy többségének nem maga a programozás szokta jelenteni a legnagyobb problémákat, hanem a nagy adag bullshit tárgyak, amiket csak magolással tudsz "elsajátítani".

2019. febr. 21. 22:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Az érettségi részhez nem értek, de:

"Tudjon nyomkövetéssel programot tesztelni."

-> itt a debug-olásra gondolt a szerző, ahol breakpoint-okon állítod meg a program futását és nézed a változókban tárolt értékeket

BME-n mindent 0-ról fogsz majd tanulni (igaz, hogy rohamtempóban - épp ez a nehézsége is egyben) és a programozás lesz szinte a legkönnyebben abszolválható vonal a képzésben...

2019. febr. 22. 07:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2019. márc. 13. 15:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Milyen bullshit tárgyak vannak?
2019. márc. 13. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!