Mit kell még megtanulnom az info emelt érettségihez?
Sziasztok.
Külföldön jártam gimnáziumba(románia), ahol a következőket tanultam informatikából:
C++:(Code Blocks -ban)
- alapvető utasítások(if, switch, cin, cout,
ciklusok, ifstream, ofstream, stb.)
- változók, 2 és 3 dimenziós tömbök(statikus és
dinamikus)
- listák, várakozási sor, verem
- karakter műveletek (strcpy, strcat, strcmp stb.)
- függvények és eljárások(rekurzív programozás)
- struktúra
- gráfok
- bináris keresés
- rendezések (Bubble Sort, Merge Sort, Quick Sort)
- Objektumorientált programozás(osztályok,
konstruktor, destruktor, hozzáférési szabályzók,
zártság és absztrakció, öröklés, polimorfizmus,
friend mechanizus)
SQL:(MS Access és MySQL(phpMyAdmin)
- táblák létrehozása, feltöltése és szerkesztése
- WHERE, RIGHT/LEFT/INNER JOIN használata
- Access-ben néhány függvényt
Webszerkesztés/programozás:(jegyzettömb/notepad++/
ki mibenn akart abban írt (én:brackets))
- HTML
- CSS
- JavaScript
- PHP
Mérnökinformatikusnak szeretnék tanulni a BME-n.
Mivel az itteni érettségit(a fent anyagból)nem ismerik el emeltnek, így pontokért szeretnék emeltet rakni Magyarországon.
Láttam ezeket a követelményeket ( [link] de több pontját is nem értem (pl. hogy: "Tudjon nyomkövetéssel programot tesztelni."), ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt, hogy a fentiekre még mit kellene rátanulnom az emelt érettségihez.
Ha van még valami ami kell, ahhoz hogy a BME-n betudjak rázódni ottani anyagba azt is írjátok le légyszi. Itt gyakori kérdéseken élég sokan írtátok, hogy mennyire nehéz a BME, így egy kicsit tartok tőle. :)
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Én személy szerint 2 hónappal az érettségi előtt kezdtem el programozást tanulni heti 1 órában.
Ezzel a tudással szereztem jeles érdemjegyet:
"- alapvető utasítások(if, switch, cin, cout,
ciklusok, ifstream, ofstream, stb.)
- változók, 2 és 3 dimenziós tömbök(statikus és
dinamikus)
- +ciklusok"
Ez amit leírtál már szerintem egy állásinterjún is elég jól megállná a helyét, főleg ha használni is tudod.
Én személy szerint nem a BME-re járok, hanem az OE-ra, itt az emberek nagy többségének nem maga a programozás szokta jelenteni a legnagyobb problémákat, hanem a nagy adag bullshit tárgyak, amiket csak magolással tudsz "elsajátítani".
Az érettségi részhez nem értek, de:
"Tudjon nyomkövetéssel programot tesztelni."
-> itt a debug-olásra gondolt a szerző, ahol breakpoint-okon állítod meg a program futását és nézed a változókban tárolt értékeket
BME-n mindent 0-ról fogsz majd tanulni (igaz, hogy rohamtempóban - épp ez a nehézsége is egyben) és a programozás lesz szinte a legkönnyebben abszolválható vonal a képzésben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!