Minden ált. Isk. -ban bevezették, hogy nem lehet telefont használni és beszedik? 😩
Eddig nem használhattuk azzal nem volt semmi. De most ott lesz a OF-ünk asztalán és az a terem nincs bezárva és onnan bárki elviheti. Vki kikéretőzik órán nincs bent a tanár és nem fogja látni senki. Erre azt mondta, hogy nem kell vinni telefont.
Meg nem kioktatást kértem.
#10: Mi nem nagyon hordtunk ilyeneket. Én 2001-ben kezdtem az általánost. De ha be is szedték azokat amiket írtál, akkor is kibírtàtok gondolom.
Amúgy a sok felháborodott kisiskolás látom mindenkit lepontozott nullára. :D Akkor háborogj kérdező! Tényleg hatalmas probléma ez. Telefonozás helyett tanulj inkább az iskolában!
Nem szeretek ilyet írni, de itt mindenki őskövület, vagy mindenki apácazárdában/papneveldében tanult? Kérdem én ezt 25 évesen.
Úgy gondolom teljesen normális falusi általános iskolába jártam, akkoriban még nem volt általános, hogy mindenki magával hordja a mobilját(ha egyáltalán volt), de ha mégis vitte magával, akkor sem volt semmi.
A most gimnazista öcsém már a városba járt általános iskolába, mivel bezárt a helyi iskola, így teljesen természetes volt az igény, hogy lehetőleg bármikor el lehessen érni, így nyilván lett mobilja, aminek ugyan elvileg a táskában lenémítva kellett lennie, de gyakorlatban ez senkit nem érdekelt. Itt lehet azzal jönni, hogy bezzeg szüleink úgy mentek úttörő táborba hetekre, hogy 1-2 képeslapot küldtek, és ennyi volt a kommunikáció, de azért ezen szerintem már túl haladt a világ. Azokról a régi tanári beszólásokról nem is beszélve, mint pl "nem lesz nálad mindig számológép", ami mára nem igaz, de az egri vár ostromának a dátumát is 10 mp alatt keresi ki a mobilról a gyerek szükség szerint, mégsem változott az oktatás az elmúlt évtizedekben lényegesen, pedig szükség lenne rá, nem üldözni kell egy olyan eszközt, ami felér egy számítógéppel, és egy könyvtárral, hanem a használatára építeni.
"#10: Mi nem nagyon hordtunk ilyeneket. Én 2001-ben kezdtem az általánost. De ha be is szedték azokat amiket írtál, akkor is kibírtàtok gondolom."
Persze kibirták. Nekem egyik sem volt, mert nem tellett rá. (Csak álmodoztam akkoriban ilyen ketyerékről)
Viszont megvolt a magunk szórakozása szünetekben ilyen kütyük nélkül is. És a "facebook" is papir alapon működött. Egy füzetben. A "Chat/messenger" pedig élőszóban vagy papir fecniken ment. :D
Általában ott szokták beszedni, ahol a gyerekek nem képesek betartani a szabályokat!
Igen, fontos lehet, hogy mindenkinél ott legyen a telefon, hiszen anélkül már életképtelenek., De:
1. Nem hiszem, hogy bárkinek olyan fontos hívása lenne, ami miatt az órák alatt ne lehetne lenémítani! Simán zavaró, ha óra közben kezd zenélni!
2. Szintén óra alatt... Te hogy éreznéd magad, hogy magyarázol 20-30 diáknak, és azt látod, hogy kettő-három (legalább) a telefonját nyomkodja, és baromira nem érdekli, mit pofázol!
3. Annak idején a lányom sulijában a fiúk pisilés közben készítettek egymásról fotókat, és töltötték fel a netre. Ott emiatt lett betiltva, és kellett leadni.
Ha mindenki betartaná, hogy óra alatt a telefon lenémítva a táskában, ha nem arról akarna dolgozatot írni (hiszen ahogy előttem már leírták, bármi kikereshető 10 s alatt), és szünetben is csak arra használná, amire való, akkor nem vezette volna ezt be több iskola is!
Én már dolgozok, de ha színházba, múzeumba megyek, vagy csak végigülök egy meetinget, alapvető, hogy lenémítva elrakom a telefont. A gyerekek egy részének ez nem természetes!
Én 9.-es vagyok.
Nálunk általános iskolában ha órán elővetted vagy jelzett, elvették és csak akkor akkor adták vissza ha a szülővel mentél érte. Szünetben lehetett. Ez működő rendszer volt. Amikor 6.-osok voltunk teljesen beszabályozták, de egyik tanár se tartatta be, csak a régi rendszer szerint.
Itt gimiben ha órán használod, elveszik, nap végén visszakapod. vannak tanárok akik szeretik beszedni, de nem szoktam beadni, (csak tesin, mert a sulinak nincs tornaterme és a kerületi sportcsarnokot használjuk, ahol bárki bemehet az öltözőkbe) inkább elteszem a táskámba. Szünetben lehet, mi zenét szoktunk hallgatni hangszóróról.
Szerintem hülyeség hogy ne lehessen vinni az iskolába. Akkor hogy éri el A szülőt iskolán kívül ha baj van, vagy mondani akar neki valamit vagy egyszerűen csak el akar menni a barátaival suli után valahova? Vagy velem már volt olyan hogy eltévedtem, mert egy hónapja költöztünk fel Budapestre. Nyilván vannak emberek az utcán de nem fogok találni olyat aki kész útvonaltervet gyárt nekem a Blaháról
Vagy bármi más.
Remélem a következő nem az lesz hogy a telefonokat betiltják a 18 év alattiaknak. Mert akkor már tényleg csak a füstjelek maradnak :D
Na áljon meg a menet!
Tényleg? Tényleg azt gondoljátok, hogy az jó, ha beszedik a gyerektől a telefont?
Lassan a 22. században élünk hahó! Magyarországon nulla az informatika oktatás (és egyéb más is), a tanárok olyan befásultak, hogy öröm lenne hasogatni őket. És nem csak ezzel van a probléma. A telfont nem tiltani kell, hanem bevonni az oktatásba! Van véleményem a témáról, de regényt most nem fogok írni.
Olyan nincs hogy le kell adni a telefont! Sem az igazgató, sem senki nem kréheti tőled, hogy add le telefont. Szünetben nyugodtan telefonozhatsz, órán viszont nem. A házirend nem bírálhatja felül a törvényt. A telfon a te tulajdonod, azt elvenni senkinek sincs joga és ezért szankcionálni sem lehet (ha órán használod, akkor viszont jogszerű a büntetés). Ha mégis bármilyen módon elveszik, vagy szankcionálnak akkor feljelentést tudsz tenni a rendörségen jogatlan eltulajdonitás miatt, vagy az Európai vagy a magyar Oktatási Biztosnál.
Ha nem probléma, akkor én nagyon szívesen elbeszélgetek az iskolád igazgatójával(Épp egy olyan projekten dolgozunk, amivel egy kicsit modernizálni tudjuk a magyar oktatást). Kérlek, küld el nekem prvátba az iskolád elérhetőségét! Előre is köszönöm!
Ezt nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=2woj03brQ88&t=1s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!