Felvételi többletpont! Arra a tantárgyra is megkapom az 50 többletpontot amit nem számít bele a pontszámításba?
Az lenne a kérdésem, hogy milyen esetekben jár az emelt érettségi vizsgára a plusz 50 pont. Azzal tisztábban vagyok,hogy csak akkor adható, hogyha a felvételiző eléri az adott tantárgyból a 45%-ot. De viszont arról seholsemm találtam semmilyen információt,hogy mi van abban az esetben ha:
Egy adott egyetem gazdálkodástudományi karára szeretnék jelentkezni ahol az alábbi tantárgyak közül 2 elvárás:
-matematika
-idegen nyelv
-történelem
-közgazdaság alapismeretek
Tehát ezeket a tantárgyakat veszik figyelembe...
A pontszámítási módszerek közül mindenképpen 2 tantárgy érettségi eredményének duplázása és a többletpontokat számító módszer előnyösebb számomra.
Szóval az alábbi tantárgyakat választanám:
-matematika középszint
-közgazdaság alapismeretek emelt szint
Tehát az biztos, hogy a közgáz érettségire megkapom az 50 pontot... de mi van akkor ha én a matek és közgáz eredményemet akarom duplázni, de emeltszinten érettségizek történelemből de annak az érettségi eredménye nem fog számítani (vszeg kicsivel több mint 45%-ra sikerülne) és arra ugyanugy megkapom a +50pontot annak ellenére hogy nem a töri eredményét duplázom.
Tfh.
Matematika középszint 90%
Közg.al.ism. emeltstint 80%
Töri emeltszint 46%
Akkor mennyi lesz a pontom?
I. (90+80)*2+50=390
Vagy
II. (90+80)*2+100=460,
azaz arra a tantárgyra is megkapom az 50pontot amit nem duplázok????
És igen azzal is tisztában vagyok, hogy a kalkulátor automatikusan a kedvezőbb pontszámitást veszi figyelembe....
A válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!