427 a NKE- államtudományira vajon elég lesz? Ugyanitt, elfelejtettem feltenni egy többletpontot érő dokumentumot.
sajnos túlságosan beszippantott a nyár érzése, és elfelejtettem feltenni egy sport-helyzéses dokumentumot (és közhiteles nyilvántartásból sem kérik ki az ilyet :/)
15 pontot érhetett volna. (évközben dolgoztam, és csak halogattam a feltöltést, egyszer beléptem, de mikor kikértem az elfelejtettem jelszót, már elfelejtettem, hogy mit akartam csinálni XD) egyszer az adóbevallás leadásánál mert azt hittem hogy leadtam, és ma vettem észre, hogy csak akartam.. )
Valaki nyugtasson meg, hogy nem ezen fog múlni.. 427 pontom lenne..
Lutri, idén indul először a képzés, nem lehet megjósolni, hogy mennyi lesz a ponthatár.
359-en jelentkeztek összesen ebből, 152 első helyen. 120 államis hely van.
Szerintem akik második helyre rakták, azok nagyrészt jogászra pályáznak, nekik valószínűleg magasabb pontszámaik vannak.
Én 427 ponttal azt mondom, hogy egy jó 75% esélyed van bekerülni.
köszönöm, mentek a zöldek!
igen én is néztem a számokat, de nem tudok tippelni, szerencsére a nappalin jelöltem meg, úgyhogy talán a 120-be még beférek remélem 427-tel is. Csak ne a fel nem töltött papíron múljon..:/
Valóban lutri.
Azonban én egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy olyan égbe menően magas ponthatár lesz. Ha azt nézzük hogy 120 államis helyet tartanak fenn és 359-en jelentkeztek, melyek közül csak fele jelölte első helyre.
Ebbe még nincsenek benne azok, akik nem mentek el pályaorientációs beszélgetésre, vagy akik sorrendet módosítottak.
Akik nem első helyre jelöltek, azoknak jó része valóban úgy hiszem jogot jelölt első helyre.
Én úgy gondolom ez a 359, illetve 152-es szám nem olyan magas. (120 államilag fenntartott férőhely mellett)
Abban is biztos vagyok, hogy vannak jó páran olyanok is, akik 400 pont alatt jelölték a szakot.
Akár csak jómagam....
Szerintem nem lesz olyan magas, mint mondjuk a NETK-n.
Már csak abból kiindulva hogy idén oda,
például nemzetközi- és biztonságpolitikára jelentkeztek 250-en, melyek közül 97-en jelölték első helyre.
Ide viszont államin max 30 embert vesznek fel.
Ergo háromszor annyi ember jelölte első helyre, mint az államilag felvehető maximális létszám.
Ez az én véleményem ezen megközelítésből.
Aztán kitudja... 50-50%
Találgatások során viszont nem számolunk a jelentkezők pontszámaival.
Azt pedig senki sem tudja.
Én úgy gondolom 427 ponttal bőven bent leszel.
Sok szerencsét kívánok!
Az én vágyam is az, hogy bekerüljek, habár nálad jóval kevesebb ponttal rendelkezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!