Hogyan lehet korrigálni viszonylag olcsón az elrontott pályaválasztást?
Eltöltöttem 5,5 évet az egyetemen, megcsináltam a BSc és MSc képzést, de rájöttem a végén, hogy semmi értelme nem volt, szereztem 2 nem létező végzettségről papírt.
Na most mihez kezdjek 24 évesen? A nyelvtudásom gyatra, angolból tettem nyelvvizsgát, de az a tudás is megkopott már. Munkahelyem sincs jelenleg, nem is nagyon dolgoztam sehol eddig.
Szóval kb a nullán vagyok.
Mihez kezdjek, hova menjek dolgozni vagy milyen szakmát tanuljak, hogy el tudjam kezdeni az életet?
A nyelvtudást fel lehet frissíteni, fejleszteni. És a kevés is több a semminél.
Milyen végzettséged van?
Amit a harmadik válaszoló ír, nagyon jó ötlet! Én is ezt tenném. Körülnéznék felvin, ha nincs semmi, akkor egy jó OKJ.
Egyébként milyen szakon végeztél, hogy ennyire biztos vagy benne, nem tudsz elhelyezkedni?
Ha még esetleg minden szál szakad - én is ezt teszem - diákhitelt veszel fel önköltségre, de az csak úgy éri meg, ha nagyon átgondolod, hogy az adott végzettséggel milyen lehetőségeid nyílnak a munkapiacon, hogy az viszonylag könnyen megtérüljön. Én ezt egyfajta befektetésnek fogom fel. Persze nem 800.000/szemeszterre érdemes menni :D
És ha emellett esetleg mégis tudnál akár egy rugalmasabb munkát találni a jelenlegi végzettségeddel, akár előtörleszthetsz is. De persze ezt nagyon át kell gondolni, nem szeretnék rossz tanácsokat sem adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!