ELTE BTK-n lévő Japán szakra szeretnék menni, és mellé anglisztika minort gondoltam. Valaki?
Szia! Japán szakos vagyok, a japán major mellé megoldható az anglisztika minor.
Mennyire nehéz? Ez attól függ, mennyi időd van rá :) Korábban a KRE-n tanultam, a nyelvórák a pocsék órák kategóriájába tartoznak a KRE-n, ELTE-n picit másabb a helyzet, de itt sem tanítják rendesen a nyelvet.
Köszönöm szépen! A szak végére kb. mennyire tud ott megtanulni az ember?Most is tanulok japánul,és néha szoktak jönni japánok,hogy gyakoroljanak velünk.Ilyen van az egyetemen is?
Szoktak jönni japán hallgatók a Károlira és az ELTE-re is, általában a nyelvgyakorlat órákra.
A szak vége felé lehet pl. egy erős N3-mas nyelvtudásod, HA az egyetem mellett jársz nyelviskolába is, mivel nagyon kevés nyelvi óra van.
A Károlin (ahová korábban jártam) van I darab nyelvtan és egy darab nyelvgyakorlat az első félévben. Ue. a helyzet a második félévben is. Harmadik félévtől van a szakosodás, ekkor döntheted el, hogy minort (mellékszakot) vagy specializációt (történelem,társadalomtörténet, irodalom,multimédiaismeret, fordítói alap, teljes fordítói spec-et) veszel e fel. Egyébként ezeket a fordítói órákat sem kell full komolyra venni :)
Az első évben többet fogsz tanulni kinááról, Koreáról, Mongóliáról, mint japánról...
Amikor felvesznek, tartanak egy "vizsgát" amin eldől, hogy kezdő vagy haladó csoportba kerülsz e. A kezdősök az első két félévben felvehetik NULLA! kredit értékben a bev. a japán nyelvbe c. órákat, ill. a japán nyelvgyakorlat 1-2 tárgyakat. Akik meg haladóba kerülnek, azok a japán nyelvtan III és nyelvgyakorlat III. tárgyakkal kezdenek.
Vannak a szövegolvasás órák (3. félévtől), a Nihonwoshiru c. könyvből oktatnak (fel kell olvasni belőle, majd lefordítani, amit olvastál... majd hétről-hétre van kandzsi teszt (általában 80-100 kandzsit kérnek hetente). Had ne mondjam el, hogy szoktak ezekből a szövegolvasás tárgyakból átmenni :))
Hasonló a helyzet az ELTE-n is, bár itt kicsit komolyabban állnak hozzá az oktatáshoz.
Összegezve: A nyelvoktatás a legpocsékabb része az egész szaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!