Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért tanítanak annyi felesleg...

Miért tanítanak annyi felesleges dolgot pl. nyelvtanból?

Figyelt kérdés
Miért nem azt tanítják, amire tényleg szükség lenne? Én most érettségiztem, de ennyi baromságot rég tanultam, mint az elmúlt hónapban. Intertextualitás, szinkron és diakron rendszer, szövegkohézió... Ezekre mi szükség van? Főleg, hogy az emberek nagy része még egy mondatot sem tud értelmesen megfogalmazni, illetve helyesen írni. Ezeket a készségeket persze nem fejlesztik a középiskolában, pedig erre igazán szükség volna. Ehelyett bemagoltatják a sok hülyeséget, aminek az életben semmi hasznát nem vesszük. Matekból is ez van. Mikor akarok én koszinusztétellel kiszámolni egy szöget, vagy logaritmust számolni? És ezzel elhúzódik 4 év, holott a lényeget 1-2 év alatt meg lehetne tanítani, körítés nélkül.
2010. jún. 29. 02:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mert a középiskola egy általános tudást ad, ahonnan minden irányba tovább tudsz menni.

Aki pl matekkal szeretne foglalkozni, annak kell a koszinusztétel meg a logaritmus, mivel egyetemen már nincs idő arra, hogy ilyen alap dolgokat megtanuljon.

Ugyanígy annak is kellenek az alapok, akik magyart szeretnének később tanulni.

Persze az igaz, hogy az alapvető dolgokat jobban kellene hangsúlyozni. De attól még ezek a "felesleges" dolgok is kellenek.

2010. jún. 29. 02:35
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs lehetőség egyénre szabottan oktatni, attól függően, hogy ki minek készül. Ezért általános, egységes a középiskolai oktatás. Ugyanúgy meg kell adniuk az alapokat ahhoz, hogy belőled magyar szakos bölcsész, történész, matematikus, orvos vagy tanár lehessen. Tehát mindenki tanul egy kis fölösleges dolgot. Én tanító leszek és hidd el, nekem is teljesen fölösleges volt megtanulnom a másodfokú egyenlet megoldóképletét, de meg kellett tanulnom, ez volt a követelmény. Aki a matematikai pályán indul tovább, annak alap kritérium pl. egy másodfokú egyenlet megoldása, sin., cos, tg, ctg számítás, amit én pl. mint tanító, soha az életben nem fogok használni. Mint magánember is legfeljebb kerület, terület számítást. :) Szóval, ne ezen bánkódj. Ha tovább tanulsz, ott is fogsz fölösleges dolgokat tanulni.
2010. jún. 29. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!