Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha mérnökinfo, akkor hova?

Ha mérnökinfo, akkor hova?

Figyelt kérdés

Sziasztok, melyik egyetem mérnökinformatika karát ajánlod?

Egy kicsit rólam, (Tolna megyei vagyok),mérnökinfora szeretnék menni, emelt matek-infos vagyok, ahogy szokott lenni, az info nagyon megy, c#ban programozok, mindig különfeladatot kapok, mert nagyon megy, a matekkal viszont hadilábon állok,emelten 4-es vagyok szenvedve.Pénzügyileg sajnos nem vagyok stabíl, és önerőmből kellene elvégezzem az egyetemet, szeretnék kitörni, és készenâllok szenvedni is ezért, az ösztöndíjakról esetleg valami felvilágosítást is meghallgatnék, és a duális képzésen, aki volt, vagy tapasztalata van ismerősei, stb, üdv Krisztián.

2018. dec. 31. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pécs van hozzád a legközelebb, szerintem nincs értelme messzebb menned.

"Pénzügyileg sajnos nem vagyok stabíl, és önerőmből kellene elvégezzem az egyetemet"

Felhasználtad az összes államilag támogatott félévedet vagy miért gondolod, hogy önerőből kellene elvégezned a képzést? Ha önerőből csinálod, akkor olyan 300 ezer Ft. körül van egy félév és ha pénzügyileg nem vagy stabil, akkor nem tudom hogyan fogod tudni ezt kifizetni. Ösztöndíjakra nem érdemes építeni, nem tudod belőlük összeszedni a képzés díját és sokszor több hónapos csúszásokkal utalnak. Maximum diákhitel jöhet szóba, de nem biztos, hogy jó dolog hitelbe vernie magát az embernek.

2018. dec. 31. 23:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Végzős vagyok, nem, még nem használtam fel egyet sem, csak a családi hátterem nem a legbiztosabb, nem fognak tudni támogatni, éppen ezért, és mert kell a min. 1,5 év tapasztalat, szeretnék duálisra menni
2019. jan. 1. 08:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Gondolom arra gondolsz, hogyha koliba mennél, azt nem nagyon tudnák támogatni a szüleid.

Ez esetben én is a Pécsi Tudományegyetemet ajánlanám, hogyha kényelmesen (max 1 óra alatt) be tudsz utazni. :)

Viszont szüleiddel kell megbeszélned azt, hogy nekik nagy terhet jelent e, hogyha még otthon leszel legalább 3,5 évig.

Nem könnyű egyetem mellett dolgozni, főleg ha egy nehéz szakról beszélünk. Nem azt mondom, hogy nem tudnál esetleg elmenni alkalmanként dolgozni egyetem mellett, de azzal meg nem tudnál annyit keresni, hogy fizesd a kolit meg az ételt.

2019. jan. 1. 17:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Próbáld meg az OE-NIK-et vagy PE-MIK-et, mind a két helyen van duális képzés, mindenképpen olyan egyetemre menjél, ahol van duális ezen a szakon.

De van más egyetem is ahol van duális.

A lényeg, hogy max 6 egyetemet választhatsz ki (de 3-mat minimum érdemes mer ingyenes) a felvételi jelentkezésen. Az első 3-at ingyen, a negyediktől 2-2 ezer forint a díj, tehát ha választod a maximumot és 6 egyetemet jelölsz meg, akkor 6 ezer Ft a díj.

Aztán jelentkezel minél több céghez, és amelyikek felvesznek, azokból kiválasztod a legjobbat és azt az egyetemet teszed meg a sorrendben első helyére, amelyiknek ez a cég a partnere.

Sorrendet csak 1x módosíthatsz július 10-ig, érdemes július 10-én (vagy 9-én)módosítani, ha úgy van.

A cégeket neked kell felderíteni, az egyetemek szaknak megfelelő karának honlapjain megtalálod a partner cégeke és neked kell felvenni a cégekkel a kapcsolatot vagy a dualisdiploma.hu oldalon is kereshetsz az egyetemekre és cégekre. Az elektronikus jelentkezéskor nem tudsz duálisra jelentkezni, felvételizni, csak normálra, de ettől függetlenül neked kell külön intézned a duálist, ami abból áll, hogy jelentkezel a cégekhez, azt ha valamelyik felvesz, akkor ott leszel duálisos, ha sorrendeben a hozzá tartozó egyetemet tetted az első helyre és az egyetem is felvesz, azaz megvannak a pontjaid.Azt ha július 09-ig nem vesz fel egy cég se, akkor nem leszel duálisos és akkor azt teszed az első helyre, amelyik a szimpibb.

Csak szociális ösztöndíjat kaphatsz, ha pályázol rá szeptemberben, illetve a Bursa Hungaricára kellett volna pályázz októberben, de erről lemaradtál, következő szeptemberben vagy októberben pályázhatod, ha a településed csatlakozott ehhez az ösztöndíjhoz.

2019. jan. 1. 19:25
 5/5 anonim ***** válasza:
BME VIK. Én havi majdnem 70 ezret kapok szociális ösztöndíjként, plusz így a kollégiumi elhelyezésem is biztosított. Ha tényleg rászorulsz, akkor te is fogsz kapni és vígan elélsz belőle egy hónapig :)
2019. jan. 16. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!