Gyógypedagógia szak, melyik egyetemen (levelező)?
Figyelt kérdés
Már elvégeztem egy alapszakot, így biztosan csak levelezőre fogom beadni a jelentkezésemet, mert már muszáj dolgoznom. A Bárcziról olvastam a legjobb véleményeket, de nem biztos hogy pesten fogok a következő időszakban lakni, illetve hogy a középiskolai eredményem oda elég. Érdekelne a nyíregyházára kihelyezett gyógypedagógiai, illetve a debreceni egyetem böszörményi gyógypedagógus szaka. Itt milyen a színvonal? Illetve milyen gyakran kell képzésre járni? (Minden hétvége?) Egy levelezőként végzett gyógypedagógus is ugyanolyan eséllyel kap munkát, mint egy nappali tagozatos? Köszönöm szépen előre is mindenki válaszát :)2018. dec. 29. 21:05
1/1 anonim válasza:
Gyógypedagógusokból hatalmas hiány van, különösen a tanulásban akadályozottak szakirányon végzettek körében, mert rengeteg a diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás gyerek, akik speciális, többnyire egyéni fejlesztést igényelnek, s ehhez képest nagyon kevesen vannak a megfelelően képzett gyógypedagógusok. Ha elvégzed, senkit nem fog érdekelni, hogy levelezőn csináltad-e végig, vagy nappalin, könnyen fogsz állást találni. Az órák szokásos időbeosztását biztosan megtudod, ha felhívod a célzott intézmények tanulmányi osztályát. Nagyon kevés Magyarországon a csak szombatonkénti levelezős képzés, így valószínűleg néha hétköznapokon is be kell járni, ráadásul gyógypedagógián van jócskán tanítási gyakorlat is, ami az iskolák miatt nyiván csak hétköznap lehetséges, s mindez azt jelenti, hogy csak olyan munkahely mellett tudod a levelező képzést végigcsinálni, ahonnan biztosan el tudnak engedni szabadságra a félévek elején előre megbeszélt napokon. Egyébként ha nem használtad még fel az államilag támogatott 12 félévet teljesen, államin is elkezdheted. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!