Pázmány levelezőn jogász szak? Vélemények?
Levelezőt azoknak találták ki akiknek vagy már van egy diplomája és dolgoznak valahol és csak ritkán érnek rá vagy kell a munkahelyi előremenetlbe és már nagyjából vágják mi az a jog és szintén ritkábban érnek rá. Ha most érettségiztél nem rég szerintem a levelezőt fejeltsd el mert nem lesz versenyképes tudásod.
Igigről egy félév után nem tudsz jogászra átjelentkezni csak tavaszi félévben. Szóval vagy végezd el az igiget és utána a jogászt (elfogadják a tárgyaid és rövidebb lesz a képzés) vagy új érettségi és jogász szak. Annak én nem látom értelmét, hogy most elmész igigre és utána két félév után jogászra. Előrébb nem leszel viszont elment egy éved.
"(2) Az Egyetem valamely szakán tanulmányokat folytató hallgató – hallgatói jogviszonyának fennállása alatt – legalább egy félév teljesítését követően átvételét kérheti az Egyetem valamely más – azonos képzési területhez tartozó – szakára (szakváltás)." TVSZ 23. paragrafus
Ilyen kérelmet viszont csak tavaszi félévben lehet benyújtani. Szerintem ha igigről mész át, februárban jelentkezz felvin jogászra, ha meg van a pontszámod. Az a biztosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!