Most komolyan! Szakdogánál, hogy kell elkerülni a plágiumot, ha források alapján tudom csak megírni, ami nem az én munkám?
Nekem ugyanez a bajom. A konzulensem erőlteti a szakirodalom bemutatását, amire 2-3 szakkönyv van. Azt mondják ami alapvető az adott tudományágban azt nem kell hivatkozni. Szóval az egyik példádnál maradva a Word dőlt betűstílus használatát nem kell hivatkozni, mivel általános iskolás tananyag. Például ha 5 könyvben van leírva ugyanaz, csak más szavakkal, azt sem kell hivatkozni.
Ennek ellenére nekem is van olyan, hogy egy adott rész csak az egyik szakirodalomban jelenik meg és nem tudom mit kezdjek vele. Oldalakon keresztül minden bekezdés után rakjam be ugyanazt a nevet, vagy kockáztassak plágiumot? Egyértelmű egy értékelőnek, hogy nem én találtam ezt fel, de ha meg hivatkozok 3 soronként, ráadásul ugyanarra, azt mondják, hogy nem csináltam semmi értékeset, összeollóztam.
Szóval nagyon érdekelne, hogy állsz most és találtál-e valami megoldást a problémánkra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!