Óbudai Kandó Kálmán villamosmérnöki szakirány vélemények?
Ne higgy az utolsónak, félrevezető információt adott. BGE-sként nyilván nincs akkora rálátása, nem hiszem, hogy elvégezte volna a BME-t és a Kandót is, hogy ilyen alaposan össze tudná hasonlítani a kettőt.
Akik mindkettőre jártak általában azért szoktak inkább a Műegyetemről a Kandóra jönni, mert sokkal hallgatóbarátabb, nagyjából azonos tudással fogsz kijönni diploma után, nyilván nem lehet teljesen homogenizálni ezt a tudást, BME-n több matematikai levezetést fogsz tudni, a Kandón viszont a villanytan nehezebb. Mielőtt a kettő közül választassz érdemes mérlegelned, hogy neked személy szerint melyik feküdne jobban. Tudom hogy a kérdés csak az OE-KVK-ra vonatkozott, de nem hagyhattam szó nélkül ezt a BME-s ömlengést.
#4 természetesen úgy szépíti a képet, ahogyan azt a gyengébb egyetemek hallgatói szokták, azaz általában
- gyakorlatiasabb
- emberbarátibb
- "nincs felesleges szivatás"
stb.
Természetesen nem kell minden egyetemet végigjárni ahhoz, hogy nagyjából képben legyen az ember, de annyit azért elárulok, kedves #4-es, hogy rajtam kívül az egész családom mérnök, nagyszüleim, szüleim, nagybátyáim, tesóm stb. A család "végigjárta" a BME több karát (vannak villanyosak, gépészek, építész); a Kandót meg még a Gábor Dénest is. Pontosan tudom, melyik egyetem milyen, akkor is, ha nem jártam egyikbe sem. Tehát még egyszer: a Kandó az Kandó, nem rossz, de presztizsben, színvonalban alulmarad a BME-vel szemben. Nem tudom, ebben mi a tévinfó, ez tényállás. Ezt nem kell elhallgatni a Kérdező elől, mert ez segít neki helyes döntést hozni.
Aki szerint a kandó van ugyanolyan jó mint a BME, az küldjön a holnapi szilveszteri bulira az anyagból amit szed.
A BME jobb, a hallgatók képességei jobbak, több az öntevékeny hallgatói kör.
Ennek ellenére mégis a kandót választanám, mert nem szivatnak annyira (de azért így is eléggé), több a szabadidő, nem kapsz gyomorfekélyt, és tudsz mellette jobban dolgozni, ami ha kis pénzű ember vagy, mint amilyen én voltam, akkor elég hasznos dolog.
Kandót végeztem. Aki kivételes tehetség, az mindenképp a BME-re menjen, a Kandón nem kapna annyit mint amennyit lehetne.
De a Kandón is nagyon jó képzés van, bátran javaslom mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!