ELTE-én elméleti matematika, vagy BME Villamosmérnök?
Jogos a félelmed, hogy matematikusként mindenki csodálni fog, de senki nem tud veled mit kezdeni.
Szerintem inkább légy villamosmérnök. Ezerfelé szakosodhatsz, dolgozhatsz multicégnek, kisvállalkozónak, állami szférában, lehetsz magad is vállalkozó. Nem vagy nagyvároshoz kötve, nem vagy egyetemhez kötve. Szóval sokkal könnyebb lesz megtalálnod a neked való munkát és életstílust.
Alkalmazott matematika miért nem jó?
Azzal könnyen meg tudod tanulni a villamosmérnöki tudományokat és az elméleti matematikától sem kerülsz messze...
Igazabol mindegy melyiket valasztod, ugyis programozni fogsz. :)
A ketto kozul a mernokivel talan tenyleg konnyebb elhelyezkedni, de mindkettore szukseg van/lesz, szoval nagyon ne aggodj emiatt. Egyik sem gender studies szak.
Egy jo alapozas utan majdnam mindegy mit tanultal, ugyis sokat kell tanulnod a munkahelyeden a konkret, oda szukseges dolgokrol. Illetve atnyergelhetsz mas teruletre. A matematikai alapod azt hiszem, meg lesz matematikuskent is.
Elozo munkahelyemen egy csomo gepesz volt, egyikuk elektronikat tervezett, masik programozott. A mostanin egy kozgazdasz foglalkozik orvosi adatok elemzesevel. Apam villamosmernokkent csinalt anno hasonlot (sugarkezeles parametereinek szamolasa). En informatikuskent foglalkozom hobbi szinten elektronikaval, illetve egy ugyved ismerosnek szamolok neha hitelekkel kapcsolatos dolgokat. Infoskent ugyis olyan valtozik a szakma, hogy nem usznam meg uj dolgok tanulasa nelkul. Amikor az egyetem vege fele elkezdtem dolgozni, olyan feladat volt az egyik munkam, ami nem is letezett, amikor elkezdtem az egyetemet (SEO).
Szoval keszulj fel arra, hogy nem pont a focsapas szerint fogsz menni, es arra is, hogy az egyetem vegevel a tanulas nem fog veget erni.
#6-os leírta: fizikus BSc + villany MSc.
Van még egy érdekes dolog, csak leírom ide, mert hátha érdekesnek találod: Van a gépész szakon matematikus-mérnök specializáció. Ők is tanulnak ám elektronikát, és irányításelméletet. Bár ennek pontosan nem néztem utána, de szerintem onnan is tudsz kritériumtárgyakkal (jelek, digit) villany MSc-re menni. Ők egyk, ha jól tudom pl numerikus módszerekkel foglalkoznak, különböző diffegyenletek megoldásával, linearizálhatóságával, szimulációkkal, stb. Nézz utána, ha érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!