Létezik olyan szabály/rendelet, mely meghatározza, hogy a tanároknak mennyi időn belül kell kijavítaniuk a dolgozatokat, vagy ez csak "urban legend"?
Gyerekem állítja, hogy van ilyen szabályozás, de sehol sem találtam :(
Állítólag olyan is van, hogy ha a határidőt nem tartja be a tanár, akkor a gyerek megteheti, hogy az adott jegyet "nem fogadja el", vagyis nem kerül be az e-naplóba.
A házirendben ilyesmit nem találtam.
Kedves 3. válaszoló!
Lányom négyes-ötös tanuló már tizenkét éve, úgyhogy Karinthy bármilyen jó, most mégsem illik ide.
A házirendbe szokott szerepelni(általában 2 tanítási hét), de a gyakorlatban még nem igen hallottam olyanról, hogy bárhol komolyan vették volna a szabályt.
"a gyerek megteheti, hogy az adott jegyet nem fogadja el, vagyis nem kerül be az e-naplóba." erről meg annyit, hogy a tanár meg megteheti, hogy ez esetben az adott anyagból gyorsan lefeleltesse/röpdogával leosztályozza, és a tanár nyilván nem fog könnyű kérdéseket adni(alkalomadtán, olyanokat, amikről sejti, hogy a diák nem tudja).
Egy szó mint száz az általános/közép iskolában lehet ilyen szabályokkal dobálózni a tanár irányában, de a tanárnál van gyakorlatilag minden hatalom, és bőven a diákok felett áll, azaz egyénileg "nincs esélyed" ellene, csak másik vele egy szinten vagy felette álló tanárnak/igazgatónak.(elméletileg az ilyen szabályok rendszeres megszegése esetén az osztályfőnöknek kellene jelezni, és neki lebeszélni az adott tanárral, vagy jeleznie az igazgatónak, hogy az adott kollégával/kolleginával probléma van)
Köszönöm a válaszokat!
Az iskolának "gyönyörű" a házirendje.
Csak és kizárólag a tanulók kötelességei/jogai vannak felsorolva, semmi más.
Az SZMSZ és a Pedagógiai program egy kalap - majd megmondom mi. Gyakorlatilag semmit sem csinálnak úgy, ahogy az le van írva.
Mondjuk nem csodálom, negyedik éve jár oda a lányom, és egy jó szót sem tudnék írni az iskoláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!