Jogász szak - hogy is van ez az osztott meg osztatlan képzés?
Azt tudom, hogy van osztatlan jogász szak pl a Pázmányon ami 5 éves és a végén doktori diplomát lehet vele szerezni.
Viszont mi a helyzet a nem osztatlan képzéssel?
Például ha 3 év BA-t elvégez valaki aztán tovább megy MA-ra, akkor mindezek elvégzése után ugyanúgy doktori diplomát kap jogból mintha az osztatlan képzésen végezte volna el 5 év alatt?
Vagy osztatlanon nincs lehetőség jogász diplomát szerezni?
Köszi a válaszokat!
Jogász BA nincsen. Csak politológia, nemzetközi tanulmányok stb.
Ha utána elmész mesterképzésre, attól nem kapsz doktori címet, csak ha még utána doktorandusz hallgató leszel. És akkor sem jogász leszel.
Szívesen. :)
Ugyan, én is csak akkor láttam át a rendszert amikor bekerültem.
A jogászképzés osztatlan. Azzal leszel jogász. Mással nem leszel jogász.
Kapsz doktori címet ha elvégzed az osztatlan jogászképzést de ez nem egyenlő a PhD fokozattal ami egy tudományos fokozat. Ezt doktori képzés keretében tudod megszerezni bármilyen mester szakos diplomával.
Jogász szak csak osztatlan! Alapesetben 5 év a végén az állam-és jogtudományok doktora címmel - igen-igen ez nem Phd, nem fokozat hanem mint írtam az állam-és jogtudományok doktora...ez áll a diplomában!!!!!
Csak mert sokan szeretik hangoztatni ezt, hogy nem fokozat...na pont ezért akartam tradicionális jogi diplomát...inkább mint a X,Y,Z,E tudományok doktora lehet az PPPPHHHHHHDDDDD is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!