Milyen suli a Hunfalvy János Középiskola?
Japán szakra járok, most vagyok 10.-es. Persze neten mindenki ír mindent és kapunk hideget és meleget is. Én azt hiszem egy gyenge négyes átlaggal kerültem be, hetedikben volt matekból 2-esem, és átlagosan 3-as voltam, ez javult 8.-ra, de nem kifejezetten vagyok jó tanuló, olyan közepes, néha jó. És mégis felvettek, egy közepesnél picit jobb felvételi pontszámmal (69 pont, 45 magyar, 24 matek).
Én személyesen nem vagyok egy nagyon aktív tagja az osztálynak, van akivel jól kijövök, van akivel alig beszélek, de nem olyan rossz az osztályközösség, ez a diákoktól függ, meg az ember személyiségétől, mindenhol vannak rosszabb és jobb közösségek.
Mivel ez egy közgazdasági iskola nagyon fontosnak tartom hogy mindenki komolyan gondolja át hogy akar-e tanulni a gazdaságról. Én nem tettem ezt meg és az első évem nagy kételyekben telt el, de most így a második évi tantárgyak felnyitották a szemem és elkezdett érdekelni. Ha érdekel pontosan milyen óráink vannak és milyenek ezek gyakorlatban szívesen írok erről is.
Minden tanárt saját szemszögünkből látunk, ki hogy látja, szerintem nem lehet egy biztos visszajelzést adni erről.
A japán tanárral hogy így hogy úgy állok, teljesen más gimnáziumban nyelvet tanulni, de szerintem egy nagyon jófej korrekt tanár, magyar származású de nagyon jól adja vissza a tananyagot,szerintem nem élet halál kérdése az hogy anyanyelvű-e a tanár, de sokan máshogy vélekednek erről.
Alapvetően a matektanárok nagyon jók, van volt osztálytársam akivel együtt jöttünk de más tagozatra, ő is mondott pozitívat a matektanárokról, és én teljesen meg vagyok elégedve a matektanárommal, bár én most 2-esre állok, nem titok, ez ebben az esetben az én lustaságomnak köszönhető.
Az angol tanáromról aki az osztályfőnököm is angolból nem tudok jót mondani. Így online oktatás alatt inkább külön feladatot ad minthogy tanít, ez gyakran felidegesít mert ez nem oktatás a részéről. De mint ofő nagyon rendes tényleg segít a személyes problémáimat is meg tudom vele beszélni, bár nem úgy mint álltalánosban, nem olyan közvetlen a kapcsolat de nagyon segítőkész mindenkivel szemben. Több osztálytársamat is felrángatta a bukás szélértől.
Az újabb osztályokban nagyon ellustultak a diákok, ahogy ez nálunk is van,de erről az iskola ugye nem tehet, ehhez képest tartja az iskola a hírnevét, az értékelések átlaga is egy erős négyes volt év elején.
Más barátaimat hallagatva azt tudom elmondani az online oktatásunkról hogy nagyon profin kezelik a helyzetet. Hallottam olyanokat hogy papírt mutogatnak a kamerába a tanárok ami mondjuk ki nem elfogadható. A testvérem és barátaim helyzetét ismervén elmondható hogy a 21. század minden lehetőségét kihasználva igyekeznek a tanárok segíteni a helyzetünket. Nem észrevehető sokak számára, de nagyon segítőkészek, sokoldalúak tényleg ha írunk nekik valamilyen problémával kapcsolatban úgy igyekeznek segíteni mint máshol nagyon kevesen. Ez egy becsülendő közös vonás a tanárokban.
Így elsőre ennyit tartok fontosnak leírni, szívesen válaszolok kérdésre, ha van aktív érdeklődő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!