Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi egyetemre járók!...

Orvosi egyetemre járók! Szorgalmi időszakban is sokat tanultok?

Figyelt kérdés
Ti mennyit tanultok a szorgalmi időszakban?Napi 1-2 óra tanulás nagyjából elég ahhoz,hogy szinten lehessen tartani a dolgokat?(Itt most csak a hétköznapokra gondolok,mert ha felvesznek,hétköznap lenne más elfoglaltságom is...)
2010. jún. 26. 15:25
 1/10 A kérdező kommentje:
Szóval a lényeg,hogy hétvégén tudnék jobban tanulni...
2010. jún. 26. 15:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem lakótársam volt orvosis, egész nap bent volt az egyetemen, vagy kuksolt a szobájában, csak enni jött ki.. ez ment 6 évig. Mondjuk ő nem a 2-esre hajtott, de nekem nézni is fáraszt volt szegényt.
2010. jún. 26. 15:31
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Napi 1-2 óra???Nem tudom mire gondoltál, de lehet h egy nap se lenne elég:) oda nem 40 oldalakat kell tanulni, hanem több ezret és nem hiszem h lesz időd másra a hétköznapokban(sport, stb..)

ismerősöm is orvosira jár, tőle tudom

2010. jún. 26. 15:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én Pécsre járok. Egy átlag napom a következőképp néz ki: 7:30 felkelés, 8-10 előadás igény szerint és tantárgytól függően átaludható.... 10-14 gyakorlatok 14-16 vagy 18 kötelezően választható kurzusok. Szóval átlag négy és hat között végzek az egyetemmel.

Az hogy mennyit kell tanulni az változó. Elsőben, legalábbis nálunk iszonyat sok jegyzőkönyvet kell írni, ami minimum egy-másfél óra, hetente hármat kell írni(azt hozzá kell tenni, hogy én szeretem precízen megcsinálni, van aki csak összeb...). A másik kérdés az, hogy van e anatómia az adott félévben, mert annak a megtanulása MINIMUM heti négy óra. Az is sokat számít, hogy lesz e ZH.

Szóval szerintem hétköznap is minimum két órát érdemes a tanulásra fordítani, hétvégén többet.

A slussz poén a vizsgaidőszak, hat hete gyakorlatilag nincs életem :-)

2010. jún. 26. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja azt azért hozzá kell tennem, hogy én igyekszem szorgalmas lenni. Van aki végigbulizza a szorgalmiidőszakot, és csak ZH-ra tanul egy keveset. Habár ennek a társaságnak minimum a fele meg is bukik.
2010. jún. 26. 16:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én szinte csak demók előtt tanultam. Mikor számonkérés volt, előtte x napot rászántam és megtanultam...

Meg vizsgák előtt reggel 8kor keltem, és tanultam ameddig bírtam:) De hozzáteszem, bejártam rendesen gyakorlatokra, szóval csomó dolog rám ragadt ott is:)

Mondjuk az igaz, hogy jegyzőkönyvekkel elmegy az idő:) De nekünk heti kettő volt csak. Azt meg pár óra alatt el lehet intézni:)

Szóval szerintem csak attól függ, milyen gyorsan tanulsz. Van aki biosz demóra tanult egy hetet, mégis megbukott, én meg egy délutánt tanultam rá, és meg lett a kettes. (Nem lustaságból tanultam rá ennyit, hanem mert másik demó is volt, és azt fontosabbnak éreztem..)

Bár hozzáteszem, még csak most végeztem el az első évet:)

A második, és főleg a harmadik már sokkal durvább lesz:/

2010. jún. 26. 18:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Kedves 71%-os válaszoló,neked akkor sok sikert a vizsgákhoz!:)

2010. jún. 26. 21:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja és persze gratulálok az utolsónak!
2010. jún. 26. 21:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Én most fogom befejezni a 3. évet (már csak 1 vizsga van hátra). Mit mondjak? Mióta megkezdődött a vizsgaidőszak nem sok napfényt láttam...Szorgalmi időszakban az első 2 év volt húzós abból a szempontból, hogy elég sokáig tartott egy-egy nap (volt, hogy este 7-8-ra lett vége az óráknak). Tanulni folyamatosan kell, akik nem így tettek, azok már nem az évfolyamtársaim. Szóval nem azt mondom, hogy nem lesz időd semmire, mert ez így nem igaz, de rengeteg energiád elveszi majd ha orvosi mellett még valami mással is komolyan akarsz foglalkozni.
2010. jún. 27. 11:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. júl. 26. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!