Orvosi egyetemre járók! Szorgalmi időszakban is sokat tanultok?
Napi 1-2 óra???Nem tudom mire gondoltál, de lehet h egy nap se lenne elég:) oda nem 40 oldalakat kell tanulni, hanem több ezret és nem hiszem h lesz időd másra a hétköznapokban(sport, stb..)
ismerősöm is orvosira jár, tőle tudom
Én Pécsre járok. Egy átlag napom a következőképp néz ki: 7:30 felkelés, 8-10 előadás igény szerint és tantárgytól függően átaludható.... 10-14 gyakorlatok 14-16 vagy 18 kötelezően választható kurzusok. Szóval átlag négy és hat között végzek az egyetemmel.
Az hogy mennyit kell tanulni az változó. Elsőben, legalábbis nálunk iszonyat sok jegyzőkönyvet kell írni, ami minimum egy-másfél óra, hetente hármat kell írni(azt hozzá kell tenni, hogy én szeretem precízen megcsinálni, van aki csak összeb...). A másik kérdés az, hogy van e anatómia az adott félévben, mert annak a megtanulása MINIMUM heti négy óra. Az is sokat számít, hogy lesz e ZH.
Szóval szerintem hétköznap is minimum két órát érdemes a tanulásra fordítani, hétvégén többet.
A slussz poén a vizsgaidőszak, hat hete gyakorlatilag nincs életem :-)
Én szinte csak demók előtt tanultam. Mikor számonkérés volt, előtte x napot rászántam és megtanultam...
Meg vizsgák előtt reggel 8kor keltem, és tanultam ameddig bírtam:) De hozzáteszem, bejártam rendesen gyakorlatokra, szóval csomó dolog rám ragadt ott is:)
Mondjuk az igaz, hogy jegyzőkönyvekkel elmegy az idő:) De nekünk heti kettő volt csak. Azt meg pár óra alatt el lehet intézni:)
Szóval szerintem csak attól függ, milyen gyorsan tanulsz. Van aki biosz demóra tanult egy hetet, mégis megbukott, én meg egy délutánt tanultam rá, és meg lett a kettes. (Nem lustaságból tanultam rá ennyit, hanem mert másik demó is volt, és azt fontosabbnak éreztem..)
Bár hozzáteszem, még csak most végeztem el az első évet:)
A második, és főleg a harmadik már sokkal durvább lesz:/
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kedves 71%-os válaszoló,neked akkor sok sikert a vizsgákhoz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!