Osztályfőnöki óra alól lehet felmentést kérni?
#2 Igen.
7. órából átrakta 0.-ra nekem a 7.-ben tökéletes volt, nagyon messze lakom , megterhelő hajnali 4-kor kelni egy ilyen felesleges óra miatt, és mondhatná hogy feküdjek le időben és kitudom aludni magam, de hát nem csak egyedül vagyok itthon és a vannak tesóim akik zajosak, kollégium meg még rosszabb, ezt tapasztalatból mondom.
"nagyon messze lakom"
Ez azért elég gáz szöveg. Nagyon jól tudtad, amikor ebbe az iskolába jelentkeztél, hogy messze van, hogy mennyi idő lesz odaérni, és nyilván azt is tudhattad, ha belegondoltál, hogy igen, lehet, hogy nulladik órára kell majd menni. Szerinted mennyire igazságos az a többiekkel szemben, ha neked nem kötelező az osztályfőnöki, csak nekik? Ők pont ugyanannyira akarnának egy órával tovább aludni, mint te, függetlenül attól, hogy hol laknak.
Beszéld meg az osztályfőnököddel. Biztos megérteni. Csak mond el nyíltan a probkémád.
Próbáld meg.
6-os.
Gondolom te is egy város kényelmes infrastruktúrájában nőttél fel.
Amikor én jártam középiskolába nekem a LEGKÖZELEBBI középiskola 45 perc utazásra volt. És akkor az ember még szeretne ráadásul jó iskolába is járni...
És akkor jön a tény, hogy a busz csak ÓRÁNKÉNT jár, nem 10 percenként, mint BP-n a BKV. Ha nem vagy ott 10 perccel előtte, talán lekésed, és annyi. Ja és ha nincs csúcsforalom, az óránkénti busz sem opció. Bejutsz a városba stoppal.
(10 éve ennek, de a menetrend változatlan)
Szóval bocs, de nem biztos, hogy rajta múlt, ogy messze lakik a sulitól. Nem ő tehet róla.
"Nem ő tehet róla."
Senki se kényszerít senkit arra, hogy bármelyik iskolába járjon. Lehet magántanuló is, ha úgy jobb neki, akkor elég évente kb. egyszer bemenni és kész.
Mellesleg nem sok budapesti menetrendet láthattál, ha azt hiszed, hogy ott minden tízpercenként jár. Egyébként meg Budapesten is sokan eljátsszák azt, hogy a város másik végében levő iskolát választanak, itt a gyk-n is izgulnak ezerrel, hogy jaj, fel fognak-e venni - aztán meg azzal jönnek, hogy hadd ne kelljen bemenniük ilyen-olyan tanításon kívüli programra, mert nekik másfél óra az utazás. Hát valamit valamiért. Ilyen az élet. Cserébe ott a vidékieknek a jó levegő, a csend, hogy állatokat tarthatnak, stb. Akinek nem éri meg, ne csinálja. De nem utólag kéne panaszkodni, hiszen amikor az adott iskolába jelentkeztek, akkor is nagyon jól tudták, hogy mit vállalnak az utazás tekintetében azzal, ha oda akarnak járni, nem egy közelebbibe, mert ugyanott van az iskola most is, mint ahol akkor volt. És ha annyi mindenben elvárják a tanároktól, hogy mindenkivel legyenek igazságosak, akkor milyen alapon várják el, hogy az utazással kapcsolatban viszont velük kivételezzenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!