Mi a véleményetek a győri Barossról illetve a Krúdy, Kazinczy iskoláról?
Ha szereted a matekot, de nem annyira a pénzes világ, akkor én inkább javasolnék gimit.
Én Kazis vagyok, csak arról tudok beszélni :D Versenyzem matekból, és a tanárok mindig támogattak, külön is foglalkoztak velem. A nyelvoktatás se rossz, én 5. óta járok oda(nyolcosztályos), 8. év végén középfokú, 10. után felsőfokúztam angolból, és tervezem idén, 11. év végére a német közepet :D Szóval én nem látom, hogy jobban megérné kéttannyelvűbe menni.
Én közgázzal szeretnék továbbtanulni, szerencsére matek és töriórán is sokat tanulunk, szóval nem lesz baj az érettségimmel, és szerintem nem nagy hátrány, hogy nem közgazdaságról jövök, mert a többiek meg a matek részével lesznek jobban lemaradva. Ha meg téged pl. fizika is megfog, akkor matekkal együtt a mérnöki pályára is fel tudnak készíteni (vagy akármi másra).
Összességében sok függ attól, hogy milyen tanárokat kapsz. A másik két suliról nem tudok nyilatkozni, de ha Kazinczyval vannak valami konkrét kérdéseid, szívesen válaszolok rá (legalábbis megpróbálok :D).
Oda menj, ahová jónak érzed, és azon belül is, azt írd be az első helyre, ami az álmod. Ne hagyd magad befolyásolni.
Mikor én felvételiztem középsuliba (2013 szeptemberében voltam 9.-es) a diákok 80-85 százalékát felvették az első helyre. Gondolom ez manapság sem sokat változott.
Ez a felfogás, miszerint "a giminek nincs értelme, legyen egy szakmád legalább" idejétmúlt és értelmetlen. 2017-ben érettségiztem és idén tavasszal OKJ vizsgáztam szakképző évfolyamon a győri Jedlikben műszaki informatika szakon, máig érdekel az informatika és imádom csinálni szabadidőmben azt, amihez "értek", azonban napi rendszerességgel nem tudnám ezt csinálni, ebben dolgozni.
Megfigyelheted a mai 45-50 éves generáción is, hogy nagyon kevesen dolgoznak az eredetileg tanult, megszerzett szakmájukban, hisz ők is "el lettek zavarva" egy random középiskolába szakmát szerezni, ami lehet, hogy sosem érdekelte őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!