10be megyek jövőre. Eldöntöttem hogy mindenképp a bme-re szeretnék építészmérnöki szakra menni. Mit tanácsoltok?
Melyik tantárgyakra hajtsak rá? Kezdjek-e el valami felkészítő tanfolyamot vagy bármi ilyesmit. Tippeket várok. Miből kell majd érettségiznem és kb. milyen átlag kell hogy tutira felvegyenek?
Köszönöm mindenki segítségét aki ír
www.felvi.hu a barátod. Szerintem felkészítő tanfolyam felesleges, felvételitárgyaidból menj faktra, tegyél 2 marha jó érettségit, egyikből emeltezz és legyen 2 nyelvvizsgád. Akkor biztos bejutsz, és még az évvégi jegyeid sem számítanak.
azt sem tudod mi a BME, és még harmadikos jegyeid sincsenek!
hát elárulom hogy a legkeményebb egyetem, ami a többivel ellentétben nem a vizsgaidőszakban, hanem már az első 2 hónapban kirostálnak!
előző vagyok, itt egy link a pontszámítás 2 fajtájáról, tanulmányozd. Bár mivel csak tizedikes leszel, annyira ne éld bele magad, még sokat változhat a rendszer.
Nem kell tanfolyam, matek, fizika, rajz és rokonait tanuld nagyon, valamint az érettségi tárgyakat. A bme-re elég nehéz bekerülni, én anno kitűnő érettségivel épphogy megütöttem a ponthatárt (igaz, info szakon).
A kérdéses tárgyakból járj tanulmányi versenyekre, egyrészt mert pl az oktv eredményét beszámítják, másrészt meg mert sokkal könnyebben veszed az első akadályokat ily módon.
köszönöm az első válaszolónak. :) nem tudom miért vannak ennyire bunkó emberek.
Azt olvastam hogy van rajz alkalmassági és hogy a Bme is szervez előkészítőket rá. Azt is megtudtam hogy célszerü fizikából emelt szinten érettségizni.
Van itt olyan aki esetleg erre a szakra jár és tudna további infókat adni?
nagyon naív vagy, teljesítmény nélkül mint írtam, én szóltam neked!
csak nehogy a nagy arcoddal pofára ess nehogy az első 2 hónap után, hanem már akkor, amikor jön a levél, hogy nem vettek fel!
erre mondják, hogy előre iszik a medve bőrére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!