Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért az a kemény legény, aki...

Miért az a kemény legény, aki jó suliba megy végig?

Figyelt kérdés

Én borsod megyei vagyok és egy kis általános iskolába jártam, ahol semmi nem volt csak egy rakás alkoholista, megkeseredett tanár.

Össze-vissza osztályoztak, tananyag dettó.

Sikerült felvételt nyernem egy helyi szakközépbe, ahol már jobbak voltak a körülmények, de nem volt egy erős suli.

Itt már stabil 5 voltam.

Az általánosban meg 4.

Aztan végig unokatestvérem volt sztárolva, mert ők a megyeszékhelyen laktak és a Földesbe járt. Ez Miskolc legjobb iskolája.

Később mindketten tovább tanultunk, egyenesen a BME-re nyert felvételt, míg én csak Egerbe jutottam.

Na már most nem értem, hogy miért mondják, hogy így a Földes meg úgy a Földes mikor neki volt jó tanára, leadta az anyagot, gyakorolt egy kicsit és ment neki.

Én meg bementem, a tanáron látszott, hogy tegnap is valszeg be volt állva, mint a gerely, aztán össze-vissza beszélt, külön tanárhoz kellett járnom, hogy megértsem és én voltam elkönyvelve hülyének, mert nekem nem megy a matek.

Közben meg egyszerűen nem voltak lehetőségeim, mégis úgy adják elő, mintha a Földes suli diákjai sztárok lennének, mindenki más meg hülye.

Ez olyan, mintha lenne egy verseny és ő megy egy versenyautóval, én meg biciklivel és akkor mekkora király, mert percek alatt odaért, nekem meg fel óra kellett.

2018. nov. 17. 14:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Én még nem hallottam olyat hogy valaki így gondolkozna. Max egyetemnél, de hogy általános iskolára verje valaki a mellét.
2018. nov. 17. 14:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha hátránnyal indulsz, keményebben kell küzdened a sikerért. Ennél közhelyesebb dolog most nem jutott eszembe, de van benne igazság. Ne azon keseregj, hogy mennyivel vagy lemaradva, hanem küzdj a sikerért. És ne másokat méregess, hogy kinek mije _volt_, hanem magadat, hogy mid lesz.
2018. nov. 17. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:

A Földesbe magasabb pontszámmal lehet bekerülni mint az általad tévesen helyi szakközépnek nevezett sulibba (gondolom szakgimit akartál írni) ezért oda okosabb gyerekeket vettek fel mint a te sulidba. Lehet fogni mindent a tanárokra, de ugyanazt az érettségit ìrtad meg mint a rokonod. Őtt a BMEre veték fel mìg Téged Egerbe. Ha a tanárod szar akkor a két emeltedre gyúrsz magánúton és a többit meg kettesre abszolválod.

A szülők mindig büszkék a gyerekükre ami a szemedben sztárolás. Engedd el a füled mögött bármit is mondanak a rokonodról. Ne legyél tele kisebbrendűségi érzéssel és ne foglalkozz a rokonod tanulásával. Ha annyira be akarsz kerülni a Bmere akkor tegyél javító érettségit.

2018. nov. 17. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!