Mi a teendő, ha a Neptunban a nagy roham miatt valaki nem tud felvenni minden tárgyat?
Még nem vagyok egyetemista, csak előtte állok, de erről annyit hallottam már, hogy inkább megkérdezem, hogy mit lehet tenni akkor, ha a túlterheltség miatt valamelyik tárgya(ka)t nem tudom felvenni? Ilyenkor kibővítik a létszámot? Vagy ilyenkor emiatt meg kell ismételni a tárgyat a következő félévben?
Kérem, hogy azok válaszoljanak, akik biztos információkkal rendelkeznek!
Köszönöm!
A kötelező tantárgyaknál kötelező az egyetemnek vagy létszámot bővítenie, vagy ha ez a terem mérete miatt már nem lehetséges, akkor másik időpontban egy új kurzust kiírnia a tárgyból.
A szabadon választható tárgyakból azonban nem kötelező bővíteniük, de érdemes ott is próbálkozni.
A bővítés, azonban nem automatikus, azért neked, illetve a többi lemaradt hallgatónak kell írnia emailt a megfelelő személynek a bővítésért. Ez egyetemenként/karonként más, van hogy ez a tantárgyfelelős tanár, de lehet a tanszék, vagy a TO is.
Még annyi, hogy ilyen esetben érdemes igen gyakran nézegetni a neptunt, mert ha bővítenek is, akkor is lehet, hogy csak (nevetségesen) kis létszámmal, és ha arról is lemaradsz, akkor kezdődik újra a procedúra, és lehet, hogy végül nem sikerül felvenned, hiába bővítették többször is a létszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!