Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szociológia szakosok! (? )

Szociológia szakosok! (? )

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy azon az egyetemen, ahol tanultok, mennyi matek/statisztika van? Borzalmasan gyenge vagyok matekból, de nagyon szeretném ezt tanulni. De tudom, hogy nem mindegyik egyetemen van (annyi) matek, ezért kérdezem.

Illetve ha ismeritek más egyetemeken a képzést, azt is írhatjátok nyugodtan.

2018. nov. 2. 17:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Utolsó, csak 1 félév van akkor?😮 Ott miket tanultatok?

2018. nov. 14. 09:23
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Én a Debreceni Egyetemen vagyok utolsó éves, nálunk eddig csak 1 matekos tárgy volt, az SPSS. Az sem teljesíthetetlen, kb. mint az Excel, szóval én inkább infós tárgynak mondanám, mint matekosnak. Nálunk nincs külön statisztika. Közgazdaságtan van még 1 félév, de ott nem kell számolni semmit, csak elméleti.
2018. nov. 19. 21:25
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszi. De szerencsés vagy basszus. Tőlem sajnos elég messze van Debrecen.:(
2018. nov. 19. 22:14
 14/18 anonim ***** válasza:
7%

Off, én már csak azt nem tudom, miért akarnak ennyien szociológusok lenni.

Én az Eltés, "keresett" mesterképzésemmel semmire sem megyek vidéken, a képembe röhögnek, hogy cocológus mi az.

Persze, mehetnék Pestre vagy talán családgondozónak, oda mindig keresnek valakit.

Kiröhögnek, hogy ott tanítják a gendert, kiröhögnek, hogy nem kell mindenkinek diploma, én is csak inni akartam még 5 évig.

2018. nov. 20. 15:11
 15/18 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom, hogy mások miért, de én leginkább azért, mert ez érdekel. Semmi meglepő dologra nem kell gondolni. Csak szimplán szívesen tanulnám, és foglalkoznék ezzel. Habár én vidékre abszolút nem gondoltam elhelyezkedés szempontjából, ezt nem is csodálom személy szerint, hogy sokan azt sem tudják itt, hogy ez mi. Sőt, én leginkább külföldön gondolkozok, legalábbis tovább tanulni MA-n biztosan ezt fogom megcélozni.

Az utolsó részre csak annyit, hogy szerintem érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon ez az ő tudatlanságuk és rosszindulatuk, vagy neked kellene szégyellned?

2018. nov. 20. 15:43
 16/18 anonim ***** válasza:
51%

Régebben én is gondolkoztam külföldön, csak utána férjhez mentem, gyerekem lett, így pedig erre kb. egy eladói állásnak is örülni kell, szerencsésnek mondhatom magam az irodai munkámmal amit szeretek is, csak nem fizetik meg.

Mindig az a leghangosabb akinek még érettségije sincs, egy kocsmából hazatérő szomszéd kritizál mindig. Gyereknevelés pedig nincs gyereke, főzés pedig kb. csak pálinkát főzhet. :D

A genderről az anyám is azt gondolja, hogy a b...zikról tanítanak mindenféle kötélrevaló zsidók és meg kell szüntetni az adófizetők pénzéből, direkt kiirtják a magyarokat azzal, hogy el akarják fogadtatni a ferdehajlamúakat, stb...

Persze azon ki volt akadva hogy Béla meg Józsi többet keresett mint ő, pedig ugyanazt csinálták.

2018. nov. 20. 22:55
 17/18 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként ez is olyan, hogy a piac diktál. Ha nem vagy jó benne, hiába van diplomád, ha felvesznek, és azt látják gőzöd nincs a dolgokról, akkor rákerülsz arra a bizonyos lapátra... Pusztán a diploma nem jelent sokat. Ha sokan választják ezt, akkor nagyobb lesz a verseny, jobban fel kell kötni a gatyát. Matekos tárgyakra, én azt javaslom feküdj rá, de előtte még a középsulis/általános iskolás matekot hozd fel la 4-esre!
2018. nov. 23. 12:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem keresett diplomával el se jutsz odáig hogy bizonyíts, mert fel se vesznek.

Jó eredménnyel végeztem, gyakornok voltam egy ideig fizetés nélkül utána elmentem más irányba, itt nagyon meg van velem mindenki elégedve, de ebből nem veszem meg a boltban a kaját. Bár itt diplomás állás esetén se fizetnek sokkal többet.

Fővárosban vagy külföldben érdemes gondolkodni matekos szakiránnyal.

2018. nov. 23. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!