Szociológia szakosok! (? )
Az érdekelne, hogy azon az egyetemen, ahol tanultok, mennyi matek/statisztika van? Borzalmasan gyenge vagyok matekból, de nagyon szeretném ezt tanulni. De tudom, hogy nem mindegyik egyetemen van (annyi) matek, ezért kérdezem.
Illetve ha ismeritek más egyetemeken a képzést, azt is írhatjátok nyugodtan.
Én a Károlin tanultam, és ott nagyon a matekos elemzős-statisztikás részre mennek. Szóval oda ne. Tényleg ne.
Viszont a Pázmányon úgy hallottam kevesebb a matek.
Mást nem ismerek.
Első vagyok.
De egyébként könnyebb úgy dönteni, hogy megnézed az egyes egyetemek szociológia mintatantervét. Amelyik jobban tetszik, oda menj.
Ha szar vagy matekból, miért akarsz szociológus lenni, akinek a kutatás, elemzés a feladata?
Ez kb. olyan, mint amikor minden rossz matekos közgázra akar menni, hajam kihullik tőle.
Az Eltén tanultam. Itt elég komolyan veszik, én még 5 éves képzésre jártam, akkor volt több matekos tárgyból szigorlat. Most nem tudom hogy nevezik a számonkérést, de biztos még mindig fontos.
Jártam mellette matekosabb szakra is, ahhoz képest nekem szájbarágósabb volt, gyakorlaton sokat segítenek, nem csak ledarálják az anyagot. Viszont többen eniatt hagyták ott a szakot, szóval ha nagyon rossz matekos vagy, meggondolandó a dolog.
Másfelől főleg vidéken irtó nehéz ezzel elhelyezkedni, azt se tudják mit takar. Ha piacképes diplomát akarsz, válassz mást.
Hagyj ki egy évet, tanulj németül.
Bár a munkaerőpiacon nem a germanisztika keresett hanem a nyelvtudás, szóval ha perfekt angolos és németes vagy, akkor előnyben lehetsz egy eszperantó nyelvvizsgás szociológussal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!