Melyik 1etem melyik szakán lehet turizmusra szakosodni? Mennyi ideig tanulható a turizmus?
Szia!
Szegeden a földrajz BScn tudsz turizmus szakirányra "szakosodni"
Közgazdász alapképzésen belül van a turizmus-vendéglátás szak, ahol másfél év után tudsz szakosodni.
oda járok, ha van konkrét kérdésed, ne tartsd magadban:D
Uhh utolsó ! Tudnál mesélni magáról az alapszakról?:)
Én most tettem emelt szintű vendéglátó-idegenforgalmi érettségit.:)) Nagyon szeretem a Turizmust, és a Vendéglátást 4 évig ilyen szakirányú szakmacsoportba jártam.:D
Hát én most kezdtem tavaly, úgyhogy az első évről tudok mesélni bővebben.
Ha valaki ilyen szakon végez, akkor turizmus-vendéglátás szakon végzett közgazdász lesz a végzettsége, amiből már nagyon jól körvonalazódik, hogy a közgazdász képzésen van a hangsúly.
Sok a matek +csomó reál tárgy, nem tudom, hogy te mennyire vagy otthon ezekben...
3félév közgáz van, mikro-, makroökonomia és nemzetközi gazdaságtan. 2félév gazdasági matek(analízis:deriválás, integrálás, valószínűségszámítás.)
2 félév statisztika, vállalatgazdaságtan, pénzügy.
Talán ezek a leghúzósabb tárgyak(eddig):D
Ha valaki tanul, akkor letehetőek, de elég gázosak ezek mind.:S
Diplomához kell 2 középfokú szakmai nyelvvizsga, amelyikből az egyik kiváltható felsőfokú nyelvvizsgával.
szakosodás a 4. félévben lesz majd.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Egyetemen nem tudsz úgy turizmust tanulni, hogy ne legyenek reál tárgyaid. Közgazdász leszel elsősorban.
Idegenforgalmi szakmenedzser van ahol nincs matek, de az okj-s.
Még mindig ugyanaz voltam:D
Egyetemen/főiskolán valóban vannak reál tárgyak, de okj-szakokon tanulhatsz anélkül, hogy legyenek, vagy ha vannak is, kevesebb.
A szak 7 féléves, a 7. szakmai gyakorlatot takar, akkor mehetsz külföldre is, vagy ösztöndíjakkal előtte is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!