A Kodolányi János Főiskola turizmus szaka Székesfehérváron van? Ez milyen képzés? Diplomát lehet szerezne, vagy csak valami felkészítés a "rendes" turizmusra?
kedves kérdező,
sajnos az első ugyan tömör volt, valós képet festett
egyrészt a magyar turozmus a béka feneke alatt van, viszont a turizmus vendéglátó szakok öntik magukból a diákokat 12 magyar egyetemről, akik általában árufeltöltőként dolgoznak /nem bántásból mondom/
másrészt, a Kodolányi diplomáját senki nem veszi komolyan nem fogadják el felsőfokú végzettségként
a mi személyzeti osztályunknak is van ilyen fekete listája, sőt szinte minden cégnek
tehát az első nem állított valótlanságot
Szuper suli, rengeteget fejlődött az elmúlt években! Remek tanárok tanítanak ott, nézz csak utána! Én szeretem!
Az már más kérdés, hogy a végzettséggel nehéz boldogulni, de ez nem konkrétan az iskola hibája, hanem az országé, illetve mert nincs is elég hely, teljesen telített a piac, szerintem amióta így felkapták ezt a szakot, azóta nem is igazán kellene 'közgazdász turizmus - vendéglátás szakon'-ból több.. :) talán ezért nem is kéne annyi helyen indítani ezt a szakot és az OKJ változatát sem.
Én a gyakorlatom alatt sok, a Kodolányin elméletben megtanult ismeretemet kamatoztathattam, de mivel gyakornok voltam, nem egy kényelmes székben kellett ücsörögnöm és kivárnom a munkaidőt, hanem igenis mindent kellett csinálni, még azt is, amit a szakmunkás pincér tanulók vagy épp más max érettségivel rendelkező dolgozók. De ez így van rendjén, csak kicsit fura.. :)
Nagy szerencse és sok idő kell, hogy bekerülj egy jó helyre és onnan lépegess minél magasabbra és legyél vki, ne 'csak' recepciós, mert ahhoz nem kell közgáz! :S csak ezt sokan nem tudják mikor oda jelentkeznek :S
Nanana,azért a Kodolányin végzett egyetlen hallgató sem állíthatja magáról, hogy közgazdász.
Közgazdászokat a Corvinuson és a BGF-en képeznek.
A Kodolányinál már egy OKJ is többet jelent.
Pocsék az oktatás színvonala.
Bemész kifizeted a tandíjat, majd kifelé menet megkapod a portán a diplomádat.
Kb ennyit ér a munkaerőpiacon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!