Szerintetek van e lenyeges kulonbseg az ELTE es a Debreceni Egyetem jogi karai kozott?
Húha... A budai luxusvillát (vagy bármely más magyar egyetemet) nemzetközi szinten hol jegyzik?
Egyébként meg jogász szak... Benyalni több ezer oldalnyi könyvet. Na az aztán tudomány a javából!
Kedves kérdező!
szerintem az első válaszolónak igaza van.
Nem azt mondom, h a debreceni egyetem nem jó, csak ott nem kapnál olyan színvonalú képzést és nehezebben találnál munkát.
Sztem egy ELTE-n szerzett diplomával jobbak lennének a lehetőségeid.
Gondolj bele, amugy is egy telitett szakmáról van szó, egy állásinterjúnál azok kerülnek előtérbe akik jobb helyen végeztek. A sok jogászt szelektálni kell.
Meg talán Pesten több lehetőséged lenne utána.
Egyébként is több mint 5 évet gürizel majd és olyan helyen tedd ahol megéri.
Hallgass a szivedre, inkább utazz többet, de évek múlva ne azon főjön a fejed h most rosszul döntöttél
szal válaszom: ELTE (de a te döntésed)
Ha ez még számít (bár már szerintem túl vagy a kérdésen) de édesanyám bírónő (cégbíró),így Én is jogász szeretnék lenni-11 éves korom óta,tehát 8 éve. Sokat vacilláltam azon,hogy "vajon melyik jogi kar" legyen. Bíró szeretnék lenni mindenképp,így hát megkérdeztem a bíróságon lévő többi bírótól,akiknek épp gyakornokaik vannak (fogalmazók) hogy szerintük hihetek-e a különféle rangsoroknak. Kiröhögtek mint a vak mesterlövészt... Nem tudom,hogy az itt jelenlévő okos emberek hallottak-e már a jogi szakvizsgáról...ezt nem kötelező megcsinálni egy jogásznak,csak akkor ha ügyvéd,vagy bíró szeretne lenni (bár nem árt ha van) . A jogi szakvizsga olyan,mint egy érettségi,központi,mindenki ugyanazt kapja...röhögve meséltek gyökér ELTE-s ről és zseniális Károlisról... Van ott mindenféle jogi karos,Miskolci,Debreceni,Szegedi,ELTE,Pázmány (jah igen,a BÍRÓK/NŐKRŐL VAN SZÓ!!!) ... Nem érdekli őket,hogy ki hol végzett,két okból is:
1) Jog b@meg...magyar jog,és a kar indítását a MAB (Magyar Akkreditációs Bizottság) ellenőrzi,hogy megfelel-e a követelményeknek,tehát a törzsanyag mindenhol pontosan krvára ugyanaz,maximum a szabadon választható tárgyakon tudnak az egyetemek vacillálni
2)Az ELTE egy remek egyetem,ennek ellenére nem nagyon kedvelem,komolyan mondom,olyan,mint a kommunizmusbani egypártrendszer vezetője körül kialakított "misztikus" légkör...de megkérdezem,hogy lehet egy Debrecenin és egy ELTÉ-n mondjuk a polgárt másképp tanítani? MEG KELL TANULNI,az,hogy egyes helyeken a vizsgákon kevesebbel is átengednek,vagy épp nem buktatnak meg "egyetemfényezésmiatt" már más kérdés,de aki van annyira fogyatékos,hogy egyetemistaként is vasszigorral kelljen ráfogni a tanulásra,az ne is menjen jogásznak.Szinte az összes vén jogászprofesszor ELTE-s,de nem azért,mert onnan kerültek ki a legnagyobb koponyák,hanem azért,mert a rendszerváltásig (1989 a gyengébbek kedvéért) -és visszamenőleg az 1950-es évektől- csak az ELTE (mint Magyar Tudományegyetem) létezett mint egyetem,az összes többit bezárták vagy elnyomták...tehát aki tanulni akart,csak itt tudott Budapesten,de várjunk még egy pár évet (-tizedet) ,hogy a többi,friss jogi kar (lásd Károli-1998) is kitermelje magából a hírességeket...Én,megmondom őszintén a Károlit fogom bejelölni első helyen...kedves kis kar,nem nagypofájú emberekkel,korrekt tantervvel,szép környezettel (és elvileg normális tanárokkal)... A rohadt nagy különbség az,hogy a sok fogyatkozással élő "ELTE-s jogász" akar lenni,és nem JOGÁSZ...mert bárhol lehetsz kiváló,csak érdeklődés és tanulás kérdése...
Elárulom neked barátocskám, hogy a KRE jogi karát 2014-ben bezárják. : )
Eléggé szar az érvelésed, azt mondod, hogy vannak zseniális károlisok, és szar elte-sek is. Igen, vannak, ebbe mi a meglepő azt nem értem.
De nem ártana a szóródást is figyelembe venni. Sokkal több szar károlis van, mint elte-s. A hallgatók és oktatók kiválósága sokkal jobb az elte-n, mint máshol, és a rangsorokban ez a fő szempont.
Azért mert xy fogalmazó és bíró látott már szar elte-st, az mit bizonyít? :D
Fogalmazó és bíró létére egész érdekes elképzelése van a logikai érvelésről, tudod van egy olyan tétel, hogy ami igaz mikro szinten, az nem feltétlenül igaz makro szinten. Nem tudom, hogy ezek a bírók és fogalmazók hol végeztek, és hogyan (lenne egy tippem rá, valahol vidéken és tömény magolással). : )
Rendben,magyarázd el nekem,hogy a magyar törvényeket,felépítésüket,előzményeit hogy lehet másképp tanítani-vagy éppen nem tanítani...
"Sokkal több a szar károlis,mint eltés"-ezt honnan veszed?
Am ha annyira isteníteni akarod az ELTE-t,akkor megsúgom neked,hogy a Pest Megye bíróság büntetőjogi kollégiuma a Pázmányosokat preferálja,de csak azért,mert a kollégiumvezető is ott végzett...
Am igen,fogalmazók és bírók,akik elismert,remek jogászok lettek,akiknek a döntéseit az ítélőtábla is helybenhagyja...
És még valami:a mostani alkotmánybírák egyike a Miskolcin végzett...ezt Én is csak hallottam ott,de kis keresés árán Te is okosabb lehetsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!