Mi a véleményetek, Corvinus Számvitel MSc diplomával mennyire színvonalas munkahelyeken lehet elhelyezkedni?
Köszönöm válaszod, ezek szerint egy véleményem vagyunk. :)
Igen, dolgoztam már big4nál, és valóban kihajtották a belem :)) de bízom benne, hogy akad olyan munkahely, ahol megfizetnek, jó a társaság, de nem túlóráztatnak orrba szájba.
Kedves válaszoló, hogyhogy ennyire jól tájékozott vagy? Te is közgazdász végzettségű vagy?
Valószínűleg akad, bár a munkakörök túlnyomó többségénél egy pénzügy-számvitel BSc is elegendő, kevés helyen várják el- és fizetik meg pluszban a mestert. Bizonyos, hogy van ilyen munkahely, amit felvázoltál, mindazonáltal fizetésben viszonylag kevesen tudják felvenni a versenyt a multikkal. Hatványozottan igaz ez vidéken.
Egyelőre nem, végzős vagyok alapszakon, de könnyen visszajutnak az iparági pletykák az egyetemre :)
Kifejezetten 8 órás munkaidő ma már nem nagyon létezik. A hivatalosan 8 óra is 9 óra, mert az ebédidőt beleszámolják. De való igaz, hogy a pénzügyesek sokat dolgoznak – 9--18-ig minimum, de sokszor bent kell maradni 19-20-ig, főleg zárásnál. Ez van. De hétvégén soha nincs munka, erre odafigyelnek a multik.
Nem tudom, kinek mi baja a munkával. Arra kell készülni, hogy napi 10 órát kell dolgozni. Ha nagyon pörögsz, akkor 11-12-t is. És ez így van a magyar cégekkel is meg a saját vállalkozással is.
4es: Hidd el, ha hónapokon keresztül este 10ig benn vagy és hétvégén is 11 órányi túlórákat írsz fel, az nem a "mindenhol dolgozni kell" kategória. ;)
Azt a helyet szeretném megtalálni, ahol a felhalmozott tudásomat és a kreativitásomat kiélhetem (magyarul nem csak excelezésre tartanak)
És igen, ahogy az egyik válaszoló írta, nem a munka minőségével van baj, hanem a mennyiséggel. És mivel mindig ugyanazt a szegmensét végzed el a folyamatnak, szakmailag sem tudsz fejlődni. Olyan ez, mint egy cipőgyár, ahol a te feladatod az, hogy a szegecseket verd be a cipőbe. Attól még, hogy egy nap 5000 szegecset beversz, nem leszel jobb, csak elunod az életed.
Esetleg tanácsadói területen lehet kicsivel kreatívabb munkát lehet végezni
“Hidd el”
Kérdező, most kérdezel és válaszra vársz, vagy egy 40+ éves nagyvállalati menedzsernek akarod elmondani, hogy mi a valóság? :))
Tehát. Nem kell éjjel 10-11-ig bent maradni sehol, max. tényleg nagyon extrém esetben, évente 1-2x. A legtovább (nálunk) a portfólió menedzserek maradnak bent esténként, mivel nekik az időeltolódás miatt rendszeresen vannak telefonhívásaik Amerikával. De azért a pénzügyesek, ha sokáig dolgoznak is, 19- max 20 órakor hazamennek.
Jogos, hogy ez nehezebbé teszi a családi életet. Mint ahogyan az is, ha egy kényelmes életet élsz, minden nap 17-kor hazamész, és 120 nettóból tartod el a családodat. Lehet választani.
Milyen területei izgalmasak a pénzügynek? Nem vagyok egy pénzügy-fan, de akik azok, azok izgalmasnak találják, hogy mindent precizen megcsinálnak. Ez egy személyiségtípus. A munka monotonsága egyfajta biztonságot ad (nem kell minden nap feltalálnod a meleg vizet, nem kell új és bombasztikus kreatívokkal előállnod). Van, akinek ez nagyon fontos. Cserébe nem szabad hibázni.
De vannak izgalmas részei a pénzügynek. A befektetési elemzés szerintem kifejezetten nagyon izgalmas, ahogyan az akvizíciók is – nyomon kell követni a technológiai, üzleti trendeket, nagyon sok érdekes üzleti ötletet ismersz meg, és elemzel. Nagyon izgalmas szerintem.
Izgalmas még a magas szintű piacmodellezés is, ahol mögé kell látni a számoknak, mi miért van. Illetve, a magas szintű kontrolling is nagyon izgalmas tud lenni, ahol szintén mögé kell látni a számoknak, mi miért van, mit hogy lehetne jobban csinálni, “hol van a kutya elásva”.
Az akvizíciós, befektetési, innováció-finanszírozási projektjeimben mindig vannak pénzügyes kollégáim a projektben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!