Milyen egyetemistának jobb lenni szerintetek?
1. Családtól messze (azaz nem olyan távolságban, hogy bejárós is lehess) koleszban, hazajárás ritkán a (nagy) távolság miatt.
2. ugyanaz, mint az 1., de kolesz helyett albérlet
3. bejárós vagy, esetleg kaptál kollégiumot, de nem használod ki maximálisan, mert minden héten hazamész
4. Eleve olyan városban vagy, ahol van egyetem, így az alatt is a szüleiddel laksz.
Most egy barátnőmnek egy héten 3 nap van órája, így 4 nap otthon van, 3-at meg koleszban. És nem azt mondom, hogy ez "helytelen", de én nem tudom megérteni, miért jó ez a "kettős" életvitel.
#9 Nem teljesen értek egyet a nézeteddel, szerintem te nem igazán ismered azt, ha nincs anyagi támogatás. Én konkrétan 40.000 Ft-al indultam el amikor gólya voltam (nyári munka), koleszba költözéskor be kellett fizetni az első hónapot, így maradt 30.000. És ezt beosztani 6 teljes hétre, mire kiutalják az első havi diákhitelt. A szüleim anyagilag nem tudtak támogatni, nem volt meg hozzá a keret (négyen vagyunk testvérek).
Tehát igen, szép és jó dolog ez a szárnybontogatás és az önállóság, nagyon jól tud működni, ha a szülő tudja fizetni a költségeket.
Ne vessük meg azt az embert, aki hazajár hetente. Mert nem teljesen azzal van összefüggésbe, hogy mennyire önálló vagy mennyire nem. Azóta túlvagyok az MSc-n is, a szakmámba dolgozom, önálló vagyok - annak ellenére, hogy az első pár félévben a tanulásra koncentráltam a munka helyett, így hazajártam minden héten.
Egyáltalán nem biztos, hogy otthon könnyebb.
Nekem pl. elég sokat kell segítenem itthon, mert a családnak SZÜKSÉGE van rám. Ha elhúzhatnék egy koliba, sokkal "lazább" életem lenne, és igen, sok olyasmivel tudnám szélesíteni a látóköröm, amire most nincs IDŐM.
De nem egy olyan kolis barátom van, akik szintén sokszor segíteni járnak haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!