Van, aki 1 vagy több évet kihagyott egyetem előtt? Hogy ment a visszazökkenés?
Sajnos ilyen helyzetben vagyok, és nagyon félek, milyen lesz a visszaszokás.
2,5 évet hagytam ki.
Marmint a tanuláshoz a visszaszokás.
Mert ha eddig még nem jártál egyetemre, akkor más nincs amiben visszaszokhatnál. Hiszen köze nincs a középiskolához!
Régebben az volt az alapeset, hogy egyetem előtt egy év katonaság - ahol semmi lehetőség nem volt a tanulásra, de még a művelődésre se nagyon.
Ahogy már írták, visszazökkenésnek nem nagyon nevezném, mert egészen más, mint a középiskola. A választott szakot tanulod, ami elvileg érdekel, szóval jobb, viszont olyan mennyiségben, ami eleinte igen fárasztó, sokkal durvább, mint a középiskola, ahol volt szabadideje az embernek. (Később az egyetemen is lesz, ahogy az ember megtanul optimalizálni, szelektálni :)
'88-ban érettségiztem, nem vettek fel. Mivel 19 éves voltam akkor, azon az őszön berántottak katonának. 18 hónap volt még akkor a katonaság, '90. februárjában szereltem le. Így '90. őszén kezdtem az egyetemet.
Jujj, de csikorogtak a fogaskerekek az elején a fejemben. :-) De az első félévet sikerült túlélnem, utána meg már felvettem a tempót.
Szorgalommal megoldható, ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!