Mit tegyek, ha nem bírom a gimnáziumot (túl sok tananyag miatt), de nincs ötletem, milyen irányba mennék tovább - így szakiskola nem jöhet szóba?
Ezen kívül még van két évem itt, de egyre inkább azt érzem, hogy nem tudok a tanulásra koncentrálni. Konkrétan annyira fáradt vagyok testileg és szellemileg délutánonként, hogy még azokat a tananyagokat sem tudom megtanulni, amik amúgy érdekelnének. Nem mellesleg kollégista is vagyok, úgyhogy még saját időbeosztást sem tudok készíteni, meg van adva mit mikor csináljak.
Folyton stresszelek és aludni sem tudok rendesen éjszakánként.
Szerintetek mit tegyek?
#4 1 órányi utazás is húzós tud lenni egy idő után. Főleg a korán kelés (4:40-5:00 között ilyen távba szerintem már muszáj, hogy ne kelljen kapkodni/rohanni).
Délután meg későn érkezik haza, kevés idő van a tanulásra, a buszon meg nem igazán lehet.
Tapasztalatból mondom. Második éve, hogy utazok. Rengeteget elvesz az idómből (2,5-3óra).
Bár ez lehet emberfüggő.
Szia!
Sajnos picit én is ebben a cipőben járok csak 11.-esként, bejárósként.
Én még nem adnám fel a helyedben és próbálkoznék.. próbálj esetleg valami nyugtató teát inni esténként (pl levendula tea), az speciel le tud engem kicsit nyugtatni. De szerintem ne add fel, csak próbálj ne annyira rágörcsölni. Órákon pedig próbálj minnél jobban odafigyelni, igyál elég vizet, próbálj eleget aludni és lazitani is!:) A szelektálással pedig én is egyetértek. Van amit előrébb kell venni (pl érettségi tantárgyak), meg amikkel nem akarsz továbbtanulni azokra is tanulj, de nem lesz semmi baj, ha pl 3 mas leszel azokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!