Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nyelvvizsga megszerzése...

Nyelvvizsga megszerzése nyelvérzék nélkül?

Figyelt kérdés

Öcsém most 10-es, így 2020 után fog érettségizni. Ha jól hallottam ott már a továbbtanuláshoz kelleni fog egy legalább középfokú nyelvvizsga is. Viszont annyira nem mennek neki a nyelvek hogy esélytelennek tűnik a továbbtanulás. Pedig matekból és fizikából kiváló, már országos dobogós versenyeredménye is van neki, nem is egy. Viszont a magyar és az angol is annyira siralmasan megy neki, hogy bukás közelében van már vagy 8 éve. Hiába segítettem neki én is angolból (+ korrepetálásra jár már 4 éve), látszik rajta hogy próbálkozik de egyáltalán nem megy neki. Esélytelennek tartjuk hogy sikerülni fog neki nyelvvizsgát tennie (az tanárai is ezt mondták sajnos).

Ebben az esetben is kötelező lesz ettől függetlenül a jelentkezéshez? Nem lehet majd semmivel kiváltani? Mert én elég nagy kicseszésnek tartom ha nem. Én pár éve végeztem mint gépészmérnök, (30-an kezdtük a főiskolát és csak 4 embernek volt nyelvvizsgája összesen) ha már nálunk is kötelező lett volna akkor szerintem fele ennyien se jelentkeztünk volna. Szerintem ez a mérnöki szakoknak nagy hátráltatás lesz.

2018. szept. 28. 15:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%
De igen. Emelt szintű idegennyelvi érettségi bizonyos % felett kiváltja.
2018. szept. 28. 16:53
 12/15 A kérdező kommentje:

Igazából semmi sem megy neki jól, amit magolni kell. De mivel a nyelvvizsgára voltam kíváncsi így írtam ki a kérdést. Matekból, fizikából 5-ös, kémiából és bioszból 3-4-es, minden másból pedig 2-es. Történelemből néha-néha ír egy 3-ast, de arra panaszkodik ott is hogy nem elég elmondani/leírni hogy mi történt, miért és mi lett a következménye (ezeket mindig el tudja mondani), hanem pontosan kell ismerni minden évszámot meg nevet és azt egyszerűen nem tudja megjegyezni.

Ezzel ugyanígy voltam én is és anyánk is.

2018. szept. 28. 17:03
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy koncentrálási probléma lenne. A versnél azt csinálta hogy versszakonként/soronként folyamatosan olvasgatta magában és hangosan is, majd utána megpróbálta magától elmondani. Estére általában 1-2 versszakot meg is tudott tanulni, hibátlanul elmondta, majd reggel felkelve 1 sort se tudott felidézni belőle.
2018. szept. 28. 17:07
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

10. válaszoló vagyok, én szóltam a koncentrációról.

Azért gondotam erre, mert én meg pontosan az ellenkezője voltam a testvérednak: a magyar és a nyelvek, szóbal általában a humán tárgyak negyon jól mentek, de a matamatika és a fizika örök rémeim voltak.

Talán azért, mert általánosban, mikor az alapokat kellett (vona) tanulnunk, nagyon rossz, felületesen magyarázó tanárnőnk volt, aki elvette a kedvemet minden ilyen tantárgytól.

És miután az alapok hiányoztak, később is utáltam őket.

Mai fejjel úgy gondolom, hogy jobban kellett volna erőltetnem a tanulást, de amikor fiatal az ember, nincs még annyi esze.

Az öcsédet szívből sajnálom, hogy ő meg a "másik oldalnak" issza a levét.

Próbáljatok valamit csinálni, mert kár lenne, ha emiatt elvesznének azok az értékek, amelyek megvannak benne.

2018. szept. 28. 20:09
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Nevelési tanácsadóban voltatok már? Ott felmenthetik, mint pl a diszlexiásokat a magyar érettségi alól. Azt persze megjósolni, hogy ez majd az egyetemen az új rendszerben hogy lesz kezelve nem lehet, de úgy tűnik ez az egyetlen esélye.

És nyelvérzék igenis van, szerintem is.

2018. szept. 30. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!