Vegyészmérnök vagy biomérnök?
Átlagban melyikkel lehet jobban elhelyezkedni illetve melyik keres többet?
Belföldről lenne szó
Vegyészmérnökként szélesebbek az elhelyezkedési lehetőségeid látsd gyógyszeripar, petrolkémia, ez a két legnagyobb ág, ezen kívül van több lehetőség. Ezeken belül is dolgozhatsz laborban is és termelésben is. Biomérnökként ebből maximum a gyógyszeripar marad és ott is inkább csak laborban. Vagy szennyvíztisztítás, hulladékgazdálkodás. Bsc-vel technikusi fizetéssel. Nemrég voltam egy állásbörzén, ahol a TEVA-tól beszéltem egy HR-es nővel. Azt mondta, hogy csak kevés biomernököt alkalmaznak, azokat is csak laborban. Termelésben csak vegyészmérnököket Msc.-vel. Mindezt úgy, hogy a debreceni TEVA főként fermentációval foglalkozik és elvileg pont ez lenne a biomérnökök profilja.
Egyébként Debrecenben tanulok biomérnöknek, de mesterszaknak a vegyészmérnökit céloztam meg.
Ha van kérdésed a szakkal kapcsolatban írj privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!