Biomérnök és vegyészmérnök hallgatók! A mateknak és fizikának melyik része kell leginkább az egyetemen?
Matekból:
-Analízis -függvénytan
-Valószínűségszámítás, kombinatorikai alapfogalmak és matematikai statisztika
Fizika:
-fizikai kémia (termodinamika, reakciókinetika, halmazállapotok)
Veszprémben tanulok biomérnöknek.
Matekból és fizikából is ötös voltam gimiben, nem sokra mentem itt vele...
Matekból a függvények, határérték, deriválás, integrálás kell... első félévről tudok csak nyilatkozni.
Fizikából a 9.-es könyv és a 11.-es első fejezetének anyagára épül, amit első félévben vettünk.
Ha biomérnöknek készülsz a bioszt nagyon tanuld meg, sokkal könnyebben fog menni az elején. Kémia szerintem nem olyan durva.
Amit középiskolában megtanulhatsz: matekból egyváltozós anal. (differenciálszámítás, határértékszámítás, integrálszámítás), sorok, esetleg komplex számok, klasszikus valószínűségszámítás, fizikából mechanika, elektromosságtan alapok. Ezeket matek- illetve fizikaspecen megtanítják.
Nekünk volt egy- és többváltozós analízis, kicsit mátrixok, valszám, statisztika, fizikából mechanika és elektrodinamika. Emelt matekkal és kb. 0 fizikatudással mentem, csont nélkül minden matekos és fizikás tárgyat behúztam.
BME vegyészmérnöki szak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!