Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az Egyetem, Főiskola Magyarors...

Az Egyetem, Főiskola Magyarországon sz@rt sem ér, csak időt és pénzt rabol el az életedből?

Figyelt kérdés

2018. szept. 18. 19:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen undorító, hogy mennyi felesleges matematikát tolnak le az ember torkán, amit soha az életébe nem fog használni, de még ha használna is, már mindenkinek ott a zsebében a mobil, akárhol használhat valamilyen matematikai programot ami másodpercek alatt kiszámolja még a legnehezebb feladatokat is. De ugye rohadt életszerű, hogy majd például integrálnom meg deriválnom kell, bármilyen munkakörben is helyezkedek el (főleg papíron mert számológépet tilos használni ZH-n, vizsgán!!)."

Pont előtted írtam le, hogy az egyetem csak egy alapot ad. Sajnos az emberek valamiért szeretik azt gondolni, hogy aki elvégzett egy ALAPképzést (és lásd: benne is van a nevében!) az rögtön mindenhez fullosan ért a szakmán belül.

Neked azért kell deriválnod, integrálnod, mert bizony a gazdasági és informatikai számítások mind ezeken alapulnak. Ha nem érted az analízist, akkor fingod nem lesz hogyan kéne kielemezni pl. egy vállalat pénzügyi grafikonját. Az egy dolog, hogy a számítógép az elemzések nagy részét megoldja helyetted, de attól még neked el kell gondolkodnod azon, hogy egyáltalán helytállóak-e a kapott adatok, nem hülyeség-e amit kiadott a program. Elég ciki lenne, ha odanyomnál a vállalat vezetője elé egy számítógépes jóslatot a pénzügyekkel kapcsolatosan, aztán kiderülne, hogy fél év múlva elfogy a pénz, mert a számítógép rosszul becsült valamit (vagy csak valamelyik kollega nem táplált be egy fontos adatot), csak te nem vetted észre. Az ilyen embereket mondják kóklereknek.

2018. szept. 19. 18:03
 12/12 anonim ***** válasza:
62%
Én köztes állásponton vagyok. Valóban nem brilliáns a magyar felsőoktatás, de azért többségében egyáltalán nem haszontalan idő- és pénzveszteség. A magyarországi viszonyok átlagosan a nemzetközileg középszernek számító színvonalat nyújtják, és ez is sokkal több a semminél. Ha valakinek ennél magasabb színvonalra van igénye, lehet Nyugat-Európában is próbálkozni, ha meg tudja oldani, de ehhez vagy rengeteg pénz kell, vagy felvállani a külföldi munkavállalás melletti tanulás nehézségeit, de akkor is kell kezdőtőke az első évi tandíjhoz. Valamit valamiért. Ha még valóban nem jártál egyetemre itthon, akkor 12 államilag támogatott félévet használhatsz fel, amennyiben sikerül elérned a ehhez szükséges pontszámot; s jó néhány államilag támogatott levelezős képzés létezik, szinte minden egyetemen van ilyen. Ha így nézed, lényegében csak a jegyzetekért kell fizetni, az ár-érték arány tehát egyáltalán nem annyira rossz. Költségtérítésesen már több képzés esetén valóban megkérdőjelezhető, hogy megéri-e, de piacképesebb szakoknál szerintem még ez esetben is. Ha szívesen tanulod azt, amit tanulsz, akkor semmiképp nem fogod időpocsékolásnak sem érezni, hidd el - a tanulásnak van egy önmagában való élvezete is, egyfajta hobbiként is felfogható. Sok sikert!
2018. szept. 20. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!