Hogyan ne görcsöljek rá a jövőmre?
Figyelt kérdés
Tavaly érettségiztem, 2 félévet jártam egyetemre, ezt viszont most abbahagytam, lemaradtam az idei átjelentkezésről és most egy évig dolgozhatok..
Csak valaki olyantól szeretnék tanácsot kérni aki hasonló cipőben volt mint én. mennyire nehéz 2 "elpazarolt" év után újra nekivágni egy egyetemnek/főiskolának?
engem igazából az zavar a legjobban hogy ha jövő szeptemberbe elkezdeném azt a szakot ami tényleg érdekel, akkor belegondolok abba hogy az az év igazából az utolsó is lehetne de én elb...tam..:/
Valaki megnyugtatna hogy nem olyan vészes a helyzet?
2018. aug. 30. 18:26
1/3 anonim válasza:
két ismerősöm is vagy 3 év után hagyta abba az első bsc-t, felvételiztek egy másikra, időben befejezték, az egyikük ráépülő msc-t is csinált
2/3 anonim válasza:
Úgy menj előre, hogy előre nézel, nem hátra. Iratkozz be valami OKJ-s képzésre egy évre, aminek van értelme, így nem vész kárba ez az év sem. Egyébként egy-két év veszteség az semmi, ha munkával töltöd el.
3/3 anonim válasza:
Persze, én megértem, hogy kicsit kellemetlen érzés. DE! Nekem több szaktársam alapból 23-24 évesen érkezett oda, mert évvesztesek voltak, 5 éves suliba jártak, OKJ-ztek előtte, vagy dolgoztak valamit. Nem voltak semmilyen hátrányba. A lényeg, hogy már tudod, mi az, amit szereznél, ez nagy kincs! Sokkal idősebbek is lesznek nálad, ezen már felesleges agonizálni. Töltsd el hasznosan azt az évet (nyelvtanulás, pénzkeresés, esetleg külföldi tapasztalat, vagy csak segíts be otthon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!