Hol tanuljak gazdaságinfót?
Ha az informatika jobban érdekel, mint a gazdaság, akkor szerintem a BME a legjobb választás. Aztán mire eljutsz a mesterig lesz időd eldönteni, hogy tényleg ez az irány-e az, amit szeretnél.
Alapvetően ha gazdinfó, akkor azt mondanám, hogy Corvinus. De ott nagyon nagy a gazdasági tárgyak aránya és programozás meg alig van. Nem mondom, hogy rossz a képzés, csak máson van a hangsúly.
Egyébként szerintem megéri ezt tanulni, könnyen el lehet jó cégeknél helyezkedni (GE, SAP, Morgan Stanly stb.).
Szerintem érdemes megnézned a BME MSc felvételijét, engem legalábbis mindig az ilyenek érdekeltek a legjobban. Még ha gimis is vagy még, szerintem el tudod dönteni ez alapján, hogy mennyire érdekel ez, vagy inkább mást választanál:
"Óbudain csak alapképzés van (és nem hallottam jókat róla)" Áruld már el nekem, hogy honnan nem hallottál jó dolgokat róla? Idén indult először az Óbudain ez a szak, szóval nem sok mindent tudni még róla. Történetesen én ide járok. Programozás ugyanúgy ott van az informatikai karon. Gazdasági tárgyak pedig a gazdasági karon, nem sok mindent tudok mondani a számonkéréskről, mivel most telt el az 1.hét, de az oktatás elég jó. Bár vannak roszabb tanárok, pl a matektanár a 2 méteres táblára 2 centibe ír halványan, semmit nem lehet látni, túl gyorsan is halad, a gaudasági karon meg inkább meseóra a bevezetés az informatikába.
Viszont! A programozást az üzemmérnök infósokkal hallgatom együtt, és laboron is ugyanazokat vesszük. Nekem jónak tűnik, a nehézségét 1 hét alapján sem én, sem más nem tudja megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!