Hogyan kell órarendet összeállítani az egyetemen?
Először úgy informáltak, hogy a tanulmányi osztály kezeli ezt, amit logikusnak is tartottam, mivel a tanszék oldalán van is egy órarend fül(amihez nincs semmi hozzácsatolva-->bal alsó sarokban kiírja: "javascript:;").
Gondoltam, majd év elején lesz valami, de a Neptun oldalán írja: Kedvezményes (rangsoros) kurzusfelvétel
indul 2018. augusztus 20. és 25. között.
[A jelentkezés időpontja semmilyen szerepet nem játszik a rangsor kialakításában]
Valamint bejelentkeztem, de nem valami átlátható számomra az oldal. Reméltem, találok egy órarendet, amiben megvannak a kötelező tárgyak, majd adhatok hozzá, de...csomó tantárgyat felsorolt a kiválasztott szakra, plusz nekem eléggé ellentmondó vagy passzív agresszív a "kötelezően választható" kifejezés. Attól függ, mire utal pontosan.
A lényeg, hogy minél többet túrtam az oldalt, annál jobban összezavart.
Én csak biztosra szeretnék menni, hogy megvan a kellő kreditem -amiről sehol nem találok infot, hogy miként működik, mennyi kell- és jó lenne látni is az órarendemet.
Ui: És még én naív azt hittem, hogy a modulo után vége a bizonytalanságnak.
Ha nem központilag veszik fel neked a tárgyaidat, akkor:
Tárgyfelvétel menüpontban felveszed az összes első féléves tárgyat. Ha a tárgyat megnyitva több egyforma kurzus is választható, akkor azt veszed fel, amelyik nem ütközik mással az órarendedben. Az órarendet pedig az órarend menüpontban láthatod miután felvetted a tárgyakat (+tárgyfelvételnél is ott van az órarendi információ a kurzusoknál). - Ha még nincs órarendi info, akkor még nem állították be, legyél türelemmel.
Ha minden megvan, nincs ütközésed, de van még szabad helyed, akkor azt betömheted nem kötelező tárgyakkal is, ha akarod, de első félévben annyira még nincs jelentősége azoknak.
Egyébként pofonegyszerű a Neptun, csak használni kell és akkor rájössz a logikájára. :)
A honlapon nincs (még?) fent az órarend/mintaterv, pedig konkrétan azt is írja, hogy 2018/19 első félév, de akármelyik szakra megyek rá, nem csinál semmit, ha meg jeg.->hivatkozás megnyitása új lapon, akkor egy nagy semmi van ott, fehér oldal és kész. (Ez az a javascropt-es dolog a kérdésben is...)
A mintatervnél csak a random pár szabadon választható volt fenn...
Azt sejtettem, hogy 30+ az ajánlott, mivel 6 félévre 180 kredit kell, de azért köszönöm a válaszokat! :D
...de még mindig nem tudom a megoldást. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!