Így már semmi esély nincs arra, hogy felvegyenek ugye?
Magyar szakra jelentkeztem.Tavaly 353 volt a ponthatár,de nekem sajnos csak 320 lesz.Túl későn kapcsoltam,hogy mi is szeretnék lenni,a jelentkezés utolsó napján döntöttem el.Előtte 1 héttel kellett leadni az érettségihez a jelentkezést és nem jelöltem meg emelt szintet,de már bánom.
Esetleg arra gondoltam még,hogy pótfelvételinél megjelölnék egy magyar szakot még ahol van.Fizetősből mennyire nehéz átkerülni államilag támogatottba,és mi kell hozzá?
Azt figyelembe veszik,hogy félárva vagyok?Mert sajnos a jelentkezésnél ez még nem számít hátrányos helyzetnek.
Igen,sajnos sejtettem,hogy 99%,hogy nem vesznek fel,főleg,ahogy olvasom a válaszokat itt,szinte mindenkinek 400 körül van.
Amúgy újraérettségizni,csak ősszel lehet majd újra?
Nem biztos még az, hogy nem vettek fel. Én még a régi pontszámítás szerint jelentkeztem, amikor a legtöbb pont a 144 lehetett, 100%-os érettségiért kaptál 120 pontot. 2006-ban jelentkeztem Miskolcra műszaki menedzsernek, 90 pontom volt. A 2005-ös ponthatárok meg brutálisan magasak voltak, kerestem de nem találtam őket, de ha jól emlékszem bőven 100 pont felett volt a műszaki menedzser ponthatára. Ha valaki megtalálná a 2005-ös ponthatárokat és hülyeséget beszéltem, előre is bocsánat =).
A 2006-os felvételi pontszám 81-re csökkent... Kockáztattam, bejött. Ha hozzáteszem, hogy felvétel után rögtön halasztottam két évet, hogy szerezzek két szakmát, és a 2007, 2008-as ponthatárok szerint nem kerültem volna be az egyetemre, még nagyobb szerencsém volt.
Remélem neked is szerencséd lesz, bíz benne!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Próbálok bízni,hiszen minden vágyam az,hogy magyar-történelem szakos tanár lehessek:)Tudom,hogy telített a pálya,de hiszek abban,hogy vagyok annyira talpraesett,és elhivatott,hogy megálljam a helyem és ha nem is mindjárt a diploma megszerzése után,de rövidesen találni fogok munkát.
Mondjuk,hogyha idén nem sikerül akkor nem lesz hátra más,hogy megcsináljak egy nyelvvizsgát,és talán vmelyik tantárgyból,esetleg mindkettőből egy emeltet,hogy jövőre sikerülhessen.Közben pedig egy okj-t elvégezni.
Arra a kérdésre tudnátok választ adni,hogy a februári jelentkezés az pontosan mi is?Kik jelentkezhetnek arra?Mert az még nem világos nekem.
Köszönöm szépen.:)
Szia! Én is magyar szakra jelentkeztem, mindenem megvolt hozzá (plusz 80, magyar, töri mind 5-ös, magyar emelet érettségi 4-es, a történelem 5-ös) és mégse vesznek fel valószínűleg. A százalékokkal van a baj, a magyar emelt szóbelire úgy készültem hogy 40-ből 38 tételt tudtam, és kihúztam pont azt a kettőt, amit nem tanultam meg. Nekem csak ezen múlott az egész..Hát enyhén szólva szerencsétlenség..:D
Én ősszel újraérettségizem, 1 éves okj-ra megyek, aztán jövőre újrajelentkezem.
Jah és különben idén lefelé csökkenek magyar szakon a ponthatárok, habár gondolom nem sokkal..
Mindenesetre ne keseredj el, az a lényeg!=)
sajnálom tényleg:(
és melyik egyetemeket jelölted meg?
csak,hogy lássam,hogy kb. mire számíthatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!